Veckans Digitala Check v.50

 

Veckans snackis #1

De svenska damerna och herrarna kammade hem VM-guld i innebandy!

Söndagen den 5 december blev det ett åttonde VM-guld för det svenska damlandslaget i innebandy efter en riktig rysare mot Finland. Damernas förbundskapten Åsa “Kotten” Karlsson kommenterade; “Vi har pratat om att vara bäst när det gäller. Vi är väldigt bra på det. Väldigt bra på att tagga till”. Vilken kämparglöd! Ett stort grattis säger vi till ännu ett VM-guld (damerna har nämligen dominerat de senaste 16 åren!). Den 11 december lyckades även herrarna kämpa sig till ett VM-guld mot Finland efter ett dramatiskt avslut! Vi på CHECK! älskar innebandy och satt som klistrade framför tvn när det avgjordes 😀  

Läs mer om damernas VM-final »

Läs mer om herrarnas VM-final »

 

Veckans snackis #2

Musikhjälpen 2021: “För en värld utan barnarbete”

Igår drog Musikhjälpen igång – en insamling som hålls under december varje år, i syfte att samla in pengar för en världskatastrof. I år är temat “För en värld utan barnarbete”. Programmet direktsänds från Gamla torget i Norrköping, och pågår dygnet runt i P3 och på SVT/SVT Play. Årets programledare är Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia med uppdrag att underhålla och engagera tittare och lyssnare. Under veckan kommer flera organisationer att medverka; Barnfonden, Unicef, SIDA, Diakonia och SOS Barnbyar. Några av Sveriges största artister kommer även att uppträda live; Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso, Thomas Stenström, Timbuktu, Tove Styrke, Lars Winnerbäck, Molly Sandén, m.fl.

Läs mer om årets Musikhjälpen »

Veckans update 

Instagram introducerar dekaltext för länk-ikonen i story

Instagram lanserade nyligen en funktion som innebär att det går att ändra dekaltext i Story-formatet. Syftet är att förtydliga för användaren vilken landningssida som länken leder till. Genom att trycka på länk-ikonen kan du själv välja text, och därmed få en tydlig call to action till exempelvis ett poddavsnitt i Spotify, eller till den specifika produkt som du vill lyfta fram på hemsidan. Så bra! På vår Instagram delar vi kontinuerligt med oss av some-tips (tips kring sociala medier) – följ oss för att hålla dig uppdaterad kring senaste nytt!

Läs mer om funktionen »

Följ CHECK! på Instagram »

Veckans spaning

Dags att sätta en strategi för sociala medier 2022!

2022 närmar sig med stormsteg, och vi har redan fått förfrågningar kring att formulera strategier för sociala medier. Det har nog inte undgått någon att digitaliseringen har accelererat som följd pandemin – och så även användningen av sociala medier. Idag nyttjar nio av tio internetanvändare de olika plattformarna! Sociala medier är därmed en avgörande och betydelsefull del i alla företags strategier, oavsett bransch. Det krävs verktyg för att ni ska lyckas bygga upp en konsekvent, effektiv och relevant strategi för era sociala kanaler för att nå ut i bruset. Vi på CHECK! erbjuder en workshop som passar företag som är i behov av verktyg, kompetens och rådgivning för att lyckas skapa en strategi för sociala medier.

Läs om vår workshop »

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg