Veckans Digitala Check v.46

 

Veckans snackis

Minst 8 döda på festival i USA 

Fredagen den 5 november omkom minst 8 personer, och över 300 personer skadades, under hiphopartisten Travis Scotts spelning på festivalen Astroworld i Houston, Texas. Runt 50 000 personer befann sig i publiken, och vittnen beskriver en hetsig stämning och kvävande trängsel på platsen. De omkomna är alla under 30 år, de yngsta var bara 14 och 16 år. 25 personer fick föras till sjukhus, varav flera av dem hade drabbats av hjärtstillestånd. Nu pågår flera brottsutredningar och det har lämnats in ett 40-tal anmälningar mot artisten och arrangören Live Nation.

Klicka här för att läsa mer »

Veckans update #1

Pinterest lanserar Pinterest TV

Pinterest satsar på liveshopping, och har i samband med detta lanserat en ny funktion. Den nya funktionen har fått namnet Pinterest TV, och är en live-serie tillsammans med utvalda influencers med fokus på shopping inom mode, skönhet, hem, mat och DIY. Tittarna kommer kunna engagera sig i innehållet med hjälp av en chattfunktion och shoppa produkterna som visas upp. För att uppmuntra kreatörer till att skapa videos investerar Pinterest 20 miljoner dollar på “Creator rewards” och erbjuder verktyg för att kreatörer ska kunna tjäna pengar på sitt innehåll, samarbeta med varumärken och tagga produkter. Än så länge är Pinterest TV inte tillgängligt för alla, men man kan som kreatör anmäla sitt intresse.

Läs mer om Pinterest TV här »

Se Pinterest TV avsnitten här »

Veckans update #2

Instagram uppmanar till att ta en paus

Instagram gick den 10 november ut med att de testar en ny funktion som ska få användarna att ta en paus. Funktionen ska uppmuntra användarna till att ta en paus från appen efter antingen 10, 20 eller 30 minuters aktivitet med hjälp av notiser. I notiserna kommer det även tipsas om andra aktiviteter användarna kan göra istället. Funktionen testas just nu, med förhoppningen att lanseras i december.

Klicka här för att läsa mer »

Veckans spaning

Shopping på sociala medier  ett fenomen som är här för att stanna!

Black Friday och Cyber Monday närmar sig, och vad passar då bättre än att spana på de olika shoppingfunktionerna som finns på sociala medier. Coronapandemin slog hårt mot näringslivet. Till följd av detta hade många butiker svårt att gå runt och idag satsar allt fler på en digitaliserad verksamhet. Vi har skrivit ett blogginlägg där vi pratar om fördelarna med liveshopping ur flera perspektiv!

Läs vårt blogginlägg om liveshopping »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg