Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Rekord i antal ?

Varje år summerar YouTube året som gått i ett klipp och 2018 var inget undantag. Men det var nog ingen som räknade med att årssummeringen skulle slå rekord i flest nedröstningar, hela 15 miljoner stycken. Susan Wojcicki, vd på YouTube, har kommenterat YouTube Rewind 2018 i ett blogginlägg där hon berättar att till och med hennes barn sagt att klippet är “cringey”. Men det verkar inte som om YouTube deppar ihop för det, i blogginlägget meddelar företaget att de kommer lägga ner sitt yttersta för att inte hamna i samma situation i summeringen för 2019. Det återstår att se säger vi!

Bild: digitaltrends.com

Läs mer här

Veckans update

I den bästa av världar

Förra veckan berättade vi om att Facebook smider planer på att underlätta interaktionen mellan apparna Messenger, Instagram och WhatsApp. Nu har vi hört ryktet om nästa funktion. Hur mycket skulle en inkorg underlätta i vardagen där du når meddelanden från både Messenger och Instagram? I en tidig version av Facebook Pages appen tilläts användare lägga till kommentarer från Instagram. Nu sägs nästa steg bli att användare får möjlighet att addera meddelanden från Instagram i den. Funktionen är fortfarande i tankestadiet men vi hoppas att den snart går över till nästa steg i processen.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

CHECK! ? GRL PWR

Den 7 mars arrangeras Power Girl Awards, en svensk välgörenhetsgala som tillägnas kvinnor. Galan leds av två power girls: Parisa Amiri och Clara Henry. Biljettintäkterna går oavkortat till UN Woman nationell kommitté, Sveriges jämställdhetsarbete och arbetet mot våld och diskriminering av kvinnor.

 

CHECK! har alltid lagt vikt vid kvinnligt entreprenörskap. Sedan starten i maj 2015 har systrarna Johanna och Helena vågat tro på sig själva och gått sin egen väg, två riktiga superkvinnor! Läs mer om hur systrarna tänkte för två år sedan via länken.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg