Veckans snackis

Jennifer Lopez och Shakira levererade show!

The Super Bowl i USA är inte bara en tillställning för de som älskar amerikansk fotboll. På senare år har halftime show växt i bravur, storlek och antal artister och i år var det dags för Shakira och Jennifer Lopez att underhålla publiken. Både J.Lo och Shakira har en latinamerikansk bakgrund och valet av artisterna var noga uttänkt av NFL i en satsning att öka antal latinamerikanska fotbollsfans. Artisterna sjöng på både engelska och spanska och har hyllats på alla möjliga digitala medier sedan uppträdandet. 

Läs mer här

Veckans update

Tinder skärper säkerheten och lanserar en ‘panik-knapp’

Sedan Tinders lansering i september 2012 har dejtingappen blivit alltmer populär bland singlar i alla åldrar. Men att träffa en okänd människa på nätet är inte utan sina risker. Därför har Tinder nu gått ut med att de ska lansera en ny säkerhetsfunktion i appen som de kallar för ‘panik-knapp’. Kanske inte ett namn som utstrålar positivitet men syftet bakom funktionen är definitivt ett stor plus. Om en Tinderanvändare känner obehag under en Tinderdejt kan de trycka på knappen som varnar myndigheter i landet om något mot förmodan skulle gå fel. Funktionen har lanserats i USA nu till en början. Superbra tycker vi!

Läs mer här

Veckans spaning

I dagens digitala sfär har de flesta av oss blivit medvetna om vilka som är de stora mediejättarna. I takt med tillväxten ser vi också att nya plattformar träder fram och utmanar det digitala landskapet. En av dessa nykomlingar lanserades så sent som 2016, men har under denna korta period blivit en av de ledande plattformarna för korta videos – vi pratar givetvis om TikTok. Vi på CHECK! diskuterar om TikTok är ännu en dagslända eller om plattformen hör hemma bland de stora mediejättarna. 

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg