Veckans Digitala Check v.6

 

Veckans snackis

Vad är Clubhouse?

Den senaste veckan har våra flöden på sociala medier exploderat av Clubhouse. Men vad är egentligen Clubhouse och hur fungerar den nya appen? Enkelt beskrivet är det ett ljudbaserat chattforum. Än så länge kan du endast få tillgång till appen genom att bli inbjuden av en tidigare registrerad användare, vilket skapar en exklusivitet kring innehållet. Vi på CHECK! gör en spaning kring det trendigaste av det trendigaste – och ger dig en inblick i de viktigaste detaljerna. Älskar du tech och sociala medier, eller är du bara nyfiken på vad snacket handlar om? Spana in vårt senaste blogginlägg! 

Läs mer om Clubhouse!

Veckans update

Flödet för Instagram Stories utvecklas

Är Instagram på väg att bli ännu mer likt TikTok? Utvecklarna av appen har nu själva gått ut och bekräftat att de testar ett nytt format för Stories som bygger på samma teknik som TikTok-flödet. Uppdateringen skulle innebära att du swipar upp för att komma till nästa story, istället för att klicka dig vidare till höger. Utvecklingen syftar till att förenkla appens user interface (UI) som innefattar ytan där människan interagerar med tekniken. Ännu en gång bevisar TikTok hur stort inflytande deras format har på övriga sociala medier!

Läs mer här!

 

Veckans spaning

Hur står sig Clubhouse mot andra sociala medier?

Med tanke på att det är ett ljudformat finns det vissa liknelser att göra med poddar där lyssnandet fortsätter att öka i snabb takt. Kommer Clubhouse att kunna konkurrera med poddar eller är insatsen för stor då innehållet helt plötsligt inte finns on-demand? Vi är vana vid att lyssna och se på det vi vill – när vi vill. Den nya appen bygger på det motsatta. Vi på CHECK! reflekterar över huruvida det kommer att finnas tid till att ta del av innehåll på en specifik tid. Samtidigt kanske exklusiviteten är exakt det vi söker efter. Oavsett vilket berör appen något av det absolut viktigaste i dessa tider. Den skapar gemenskap.

Läs mer om våra reflektioner här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg