Veckans Digitala Check v.5

 

Veckans snackisar

För alla människors lika värde

Den 27 januari inträffade den årliga internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Dagen är instiftad av FN och datumet representerar den dag som fångarna befriades från koncentrationslägret i Auschwitz-Birkenau 1945. Vi ska aldrig glömma bort vad som hände under den ofattbara tiden, likaså ska vi aldrig förringa den främlingsfientlighet som finns än idag. Alla bär ett ansvar över att föra samtalet framåt, utbilda varandra och bidra till förändring. Vi belyser minnesdagen och dess värde i kampen framåt för alla människors lika värde – mot antisemitism och rasism.

Läs mer om minnesdagen här.

Veckans snackisar

VM-silver till det svenska herrlandslaget!

Vi vill självklart även gratulera det svenska herrlandslaget i handboll till VM-silvret! Efter en spännande match slutade resultatet med fördel till Danmark, men de svenska herrarna har verkligen bjudit på en uppvisning i världsklass under mästerskapet. Det var första gången på 20 år som Sverige spelade en VM-final och halva truppen saknade mästerskapsrutin – det säger en hel del om deras fina insats. Stort grattis till silvermedaljen!

Läs mer om finalmatchen här!

Veckans update

Instagram lanserar ny dashboard för kreatörer 

Fler kreatörer ska kunna turn their passion into a living – det uttrycker Instagram i ett pressmeddelande kring deras senaste uppdatering av appen. För att ta de professionella verktygen på plattformen till nästa nivå har Instagram utvecklat Professional Dashboard. Nyheten syftar till att göra det enklare för kreatörer och småföretag att använda appen till såväl marknadsföring som försäljning. Dashboarden fungerar som en översikt för den viktigaste datan och innehåller nyckelfunktioner som prestation, tillväxtmöjligheter och inspiration. Funktionen kommer att formas och expandera vidare under 2021!

Läs mer om Instagrams nya dashboard här!

 

Veckans spaning

Håll dig uppdaterad med CHECK!:s SOME-tips

Omvärldsbevakning och research inom sociala medier är en central del av vår dagliga verksamhet. Vi på CHECK! arbetar proaktivt för att kunna dela med oss av vår kompetens och bidra med nya perspektiv som driver branschen framåt. Varje vecka publicerar vi SOME-tips på Instagram, där vi delar med oss av nya funktioner och uppdateringar på sociala medier som skapar mervärde. Det kan vara allt från hur du arbetar med färg i Instagram Stories till hur du förhandsgranskar ditt flöde innan publicering. Vi visar dig steg för steg och ser till att du håller dig uppdaterad!

Läs mer i vårt blogginlägg här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg