Idag är sociala medier en stor del av vårt samhälle och som användare är det viktigt att hålla sig uppdaterad. Det digitala landskapet förändras i snabb takt vilket kan göra det svårt att hänga med. Som en av flera branschledande byråer inom sociala medier vill vi dela med oss av vår kunskap och därmed driva utvecklingen framåt – vi kallar det för SOME-tips!

Omvärldsbevakning och research inom sociala medier är en central del av vår dagliga verksamhet. Vi arbetar proaktivt för att kunna dela med oss av vår kompetens och bidra med nya perspektiv som driver branschen framåt. Varje vecka publicerar vi SOME-tips, där vi delar med oss av nya funktioner och uppdateringar på sociala medier som skapar mervärde för följarna. Det kan vara allt från hur du arbetar med färg i Instagram stories till hur du förhandsgranskar ditt flöde innan publicering. Vi har även visat hur du gör en egen GIF och delar kontinuerligt med oss av våra favoritappar!

SOME-tips på Instagram

Du kan hitta alla SOME-tips i vårt flöde på Instagram och nu även under den nya funktionen Instagram Guides där vi har samlat dem på ett och samma ställe. Vill du veta mer om hur du skapar egna Instagram Guides? Läs vårt blogginlägg här!

Ett urval av våra SOME-tips

Redigera fler stories i ett svep innan publicering

  • Klicka dig in på stories på Instagram och välj ett album
  • Klicka sedan på ikonen längst upp till höger för att välja vilka bilder du vill ha i din story och sedan på “Nästa”
  • Nu har du alla bilder i en rad längst ner till vänster och kan redigera varje bild enskilt, men ändå ha en översikt kring helheten – innan du publicerar alla samtidigt!

Hitta snabbt och enkelt bland dina bilder i kameraalbumet

  • Gå in på ditt kameraalbum och klicka på förstoringsglaset nere i högra hörnet
  • Skriv det ord som beskriver bilden du söker, t.ex. blommor. Under visas sedan alla bilder i ditt kameraalbum som innehåller ordet!

Förhandsgranska ditt Instagram-flöde innan publicering

  • Ladda ner appen UNUM, klicka på “Add a new space” och därefter “Instagram grid”
  • Klicka på symbolen högst upp i mitten sedan “Connect”. Följ anvisningarna för att koppla ditt Instagram-konto till appen
  • När ditt konto är kopplat klickar du på “Add row” för att lägga till en ny rad och “Add” i nedre högra hörnet för att lägga till bilder. Nu kan du se hur ditt flöde ser ut i förväg!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg