Veckans Digitala Check v.49

 

Veckans snackis #1

VM-guld för Sverige i bordtennis efter 30 år och ett sensationellt VM-silver!

Måndagen den 29 november tog Sverige sitt första VM-guld i bordtennis i Houston, efter 30 år av väntan. Mattias Falck och Kristian Karlsson spelade hem segern i en dubbel mot sydkoreanska paret Lim Jonghoon och Jang Woojin efter 3-1 i set. Några välkända profiler som har kommenterat VM-guldet är: Lars Winnerbäck (artist), Kristofer Greczula (artist), Rebecca Peterson (tennisspelare), Olivia Schough (fotbollsspelare) och flera internationella pingisspelare. Succén för Sverige tog inte slut där. Truls Möregårdh spelade hem ett VM-silver i singelfinalen, efter ett sensationellt spel mot världsettan Fan Zhendong från Kina. 19-åringen är nu den elfte bästa europeiske spelaren, och tredje bästa svensk – tidigare var Möregårdh rankad som 77 i världen. Aldrig har en så lågt rankad spelare nått till VM-final! Vilken otrolig insats! Stort grattis säger vi till Flack, Karlsson och Möregårdh.

Läs mer om VM-guldet här »

Läs mer om VM-silvret här »

 

Veckans snackis #2

Meta Platforms tvingas sälja Giphy

Den brittiska konkurrensmyndigheten Competition and Markets Authority (CMA) har beslutat sig för att Meta Platforms (moderbolag till Facebook) tvingas att sälja animationstjänsten Giphy, som de köpte den 15 maj 2020. CMA har granskat affären sedan i somras för att se hur affären skulle påverka annonsmarknaden. I granskningen upptäckte de att Giphy lanserat några nya innovativa display-annonseringstjänster innan sammanslagningen, och att de övervägt att även att expandera utanför USA. Myndighetens ordförande Stuart McIntosh har uttalat sig om beslutet:

“Without action, it will also allow Facebook to increase its significant market power in social media even further, through controlling competitors’ access to Giphy GIFs. By requiring Facebook to sell Giphy, we are protecting millions of social media users and promoting competition and innovation in digital advertising.“

Läs mer om beslutet här »

Veckans snackis #3

Alexia Putellas tilldelas det ärofyllda priset Ballon d’Or

Den spanska landslagsspelaren Alexia Putellas har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare 2021. Under måndagen den 29 november tilldelades Alexia priset Ballon d’Or, det mest prestigefyllda priset inom fotbollsvärlden. 27-åringen har gjort en otrolig insats för sitt klubblag FC Barcelona, och i det spanska landslaget. Tillsammans med sitt succélag FC Barcelona har Putellas tagit hem spanska cupen, spanska ligan och Champions League under den gångna säsongen och varit en central del i laget. I sitt tacktal sa Putellas följande; “Det är ett individuellt pris men det är en lagsport.” 

Läs mer om priset här »

Veckans update 

Ha koll på trendande innehåll på Facebook – med ny funktion i Creator Studio

Facebook lanserar ett nytt verktyg i Creator Studio med syfte att kunna lyfta trendande innehåll och hashtags. Verktyget kommer att visa det innehåll som algoritmen anser är relevant för varje företagskonto och finnas tillgängligt från startsidan. Det går att filtrera efter kategori, innehållstyp och plats vilket är värdefullt för att se vad er målgrupp interagerar med i appen. Där kan ni även se vilka hashtags som ert företag kan använda sig av för att få en ökad räckvidd!

Läs mer om insiktsverktyget här »

Veckans spaning

Utvecklingen av AI- och AR-teknik

Ny teknik kan hjälpa ert företag att nå nuvarande och potentiella målgrupper genom att förstå det mänskliga beteendet i sociala medier, och få fram en verklig och mänsklig känsla i en digital värld. Ett exempel som vi på CHECK! vill lyfta är Synsam, som använt sig av AR (Augmented Reality) och utvecklat Synsam Style Lab. Det gör att deras kunder kan prova virtuella glasögon och skapa en känsla för hur deras produkter ser ut. Detta är början för fler företag att utveckla sin e-handel för att sammansvetsa vår digitala och verkliga värld ännu mer.

Läs om digitala trender 2022 »

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg