Veckans Digitala Check v.48

 

Veckans snackis

Stand with Luokta-Mávas – samisk by som riskerar att drabbas av stor kalavverkning

Den senaste veckan har hashtagen #standwithluoktamavas tagit plats på sociala medier. Det handlar om Sveaskogs planerade avverkning av 700 hektar skog i samebyn Luokta-Mávas. Skogen ska avverkas på grund av skogsbruket, men det kan innebära förödande konsekvenser för rennäringen då de har sina vinterbetesmarker i skogen. Om de inte har någon vinterbetesmark kan det innebära att de inte överlever vintern. I och med den här planen har nu användare på sociala medier gått ihop under hashtagen för att stå upp mot Sveaskog. Efter starka protester har nu Sveaskog beslutat av pausa avverkningen. Vi på CHECK! stöttar hashtagen och håller med om att det är viktigt att bevara naturskog!

Läs mer här

Veckans update

Twitter hakar på trenden med personligt innehåll och lanserar funktionen Fleets!

Fler och fler sociala mediekanaler har infört funktioner som uppmuntrar till personligt innehåll. Vi ser story-funktioner på Facebook, Instagram, Snapchat och nu senast LinkedIn. Nu har även Twitter hoppat på bollen, och lanserade den 17 november en funktion som heter Twitter Fleets. Twitter Fleets försvinner efter 24 timmar och är en funktion som syftar till att användare ska känna mindre press att publicera permanent innehåll. Användare kan posta videoklipp, textrutor och bilder. Funktionen ger användare chans att publicera sådant som kanske inte passar i Twitter-flödet.
Vi på CHECK! uppmuntrar personligt innehåll och älskar att fler personliga röster får ta plats i den publika sfären!

Läs mer om uppdateringen här!

Veckans spaning

Digitala trender 2021 – CHECK! trendspanar inom sociala medier!

2020 har varit ett speciellt år på många vis. Året har präglats av de utmaningar som följer med den pågående pandemin – framför allt i form av påskyndad digitalisering. Vi väljer nu att blicka framåt och siar om framtiden. Vad för den sociala distansen med sig och vilka trender kommer att nå igenom bruset år 2021? Vi på CHECK! genomför ständig omvärldsbevakning och delar med oss av en trendspaning inför det nya året. Trenderna har utvecklats under det gångna året och är fortsatt avgörande under 2021.

Läs blogginlägget här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg