Veckans Digitala Check v.47

 

Veckans snackis

Vikten av huskurage! 

Tragedin i Hässelby har berört hela Sverige. På Instagram uppmärksammar nu flera influencers och stora konton vikten av huskurage. Vanja Vikström har skapat ett viktigt inlägg med uppmaningen att vara den som knackar på. I vanliga fall får hennes inlägg runt 1 000-1 600 likes. Inlägget om huskurage är nu uppe i över 4 000 likes och över 150 kommentarer. Den ideella föreningen Huskurages grundare Nina Rung har även hon uppmärksammat tragedin, och publicerade redan den 3 oktober den viktiga videon “Civilkurageskolan”. En video som visar vad du kan göra om du misstänker att en granne far illa. Det är viktigt att våga bry sig, våga fråga och våga knacka på.

Läs mer om huskurage och vad du kan göra »

Läs mer om tragedin i Hässelby »

Veckans update

Instagram live badges

Instagram lanserar en ny funktion för influencers och kreatörer som ska möjliggöra att de kan tjäna pengar under sina livesändningar. Funktionen heter “Badges” och genom att aktivera den kan tittarna under sändningen köpa badges i olika prisklasser. Som tack för supporten får dem ett unikt tackmeddelande och extra synlighet i liven. Just nu testas “Badges” endast i USA och för att kunna aktivera funktionen måste användaren bland annat vara minst 18 år, ha minst 10 000 följare och ha ett företag eller kreatörskonto.

Läs mer om Instagram live badges »

Veckans spaning

CHECK! trendspanar: Fem digitala trender för 2022

Pandemin pågår än och det digitala livet går fortsatt hand i hand med vårt verkliga liv. Sociala medier har fortsatt att växa, och har idag 95 % användare. Fler funktioner, uppdateringar och en accelererande digitalisering till följd av pandemin har varit betydande faktorer. Hur ska vi blicka framåt och förbereda oss för 2022? Vi på CHECK! genomför ständigt omvärldsbevakning och vi har dykt ner i fem digitala trender som har utvecklats under det gångna året, och är fortsatt avgörande under 2022.

Läs vårt blogginlägg om digitala trender 2022 »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg