Veckans snackis

Sveriges herrlandslag vidare till EM 2020!

Sveriges herrlandslag i fotboll har säkrat sin plats inför EM 2020. Vilken grupp Sverige kommer att spela i är ännu inte känt, utan tillkännages via lottning den 30 november. Det står däremot redan klart att Sverige inte kommer att spela i sin “drömgrupp” med spelorter som Köpenhamn och Sankt Petersburg. 

Vi på CHECK! håller självfallet tummarna för vårt blågula herrlandslag! EM spelas mellan den 12 juni och den 12 juli nästa år. 

Läs mer här

Veckans update

Instagram döljer likes – nu även i Sverige

Förra veckan skrev vi om hur Instagram strävar efter att minska hetsen kring likes genom att dölja antalet gilla-markeringar. Funktionen har testats i bland annat Kanada och Australien – och nu även i Sverige! Om du tillhör dem som påverkas av funktionen kan du inte längre se hur många likes ett visst inlägg har. Däremot kommer du fortfarande kunna klicka dig vidare och skrolla bland de som gillat en bild, men utan att se ett exakt antal. 

Har du inte noterat någon förändring i flödet? Det beror på att den ännu bara testats på ett fåtal användare.

Läs mer här

Veckans spaning

Kommer Instagrams nya funktion utkonkurrera TikTok?

TikTok är den tredje mest nedladdade appen 2019 och appens framfart går inte obemärkt förbi bland övriga jättar inom sociala medier. Instagram har precis lanserat en funktion vid namn Reels som möjliggör skapande och delning av korta videos – ett koncept liknande TikTok. Om Instagrams nya lansering kommer att utkonkurrera TikTok återstår att se. Är konceptet en SoMe-fluga eller är det här för att stanna?

Vi på CHECK! följer spänt utvecklingen!

Bild: Social Media Today 

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg