Veckans Digitala Check v.45

 

Veckans snackis

McDonald's skapar content av Amazons översättningsmissar

Amazon lanserade nyligen sin e-handelssite i Sverige, något som inte gått obemärkt förbi! Inte heller deras problem med översättningen av produkttexterna vilket gav stor spridning i sociala medier. Några som var snabba på bollen och såg Amazons snedsteg som en rolig PR-idé var McDonald's.
Vi vet att det kan vara lite svårt med språket i början”, skriver McDonald's i inlägget, som en pik till Amazon om att det kanske inte alltid går som man tänkt sig! Detta delades på McDonald's Facebooksida och gav många goda skratt, inte minst hos oss på CHECK!

Läs mer om Amazons översättningsmissar här

Veckans update

Facebook Dating har nått Sverige

Under hösten 2019 lanserade Facebook sin nya funktion Facebook Dating runt om på utvalda marknader och nu har det nya dating-hjälpmedlet även nått Sverige. Syftet med den nya funktionen är att personer ska kunna interagera med andra singlar på Facebook och bygga starka och meningsfulla relationer på ett tryggt sätt. Säkerhet- och integritetsaspekten är något Facebook tar på stort allvar. De har därför använt sig av experter inom området, just för att minimera risken för fejkkonton och för att skapa en så trygg plattform som möjligt!

Läs mer om Facebook Dating här

Veckans spaning

Så här behåller du gemenskapen med kollegorna på distans

Restriktionerna kring den pågående pandemin har åter blivit striktare och vi på CHECK! tycker att det är av yttersta vikt att alla gör så gott vi kan för att minska smittspridning. Detta innebär att fler återigen börjar arbeta på distans och tillbringa dagarna på hemmaplan. För att bibehålla gemenskapen med medarbetare och inte tappa det mentala och ergonomiska välmåendet har vi samlat våra bästa tips för hur man tillsammans ska behålla gnistan i arbetet och komma starkare ur pandemin!

Läs mer här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg