Veckans Digitala Check v.42

 

Veckans räckvidd 

Svenska damlandslaget

Den 11 oktober spelade det svenska damlandslaget match mot Frankrike och i samband med det valde de att visa sitt stöd för flickor och kvinnors rättigheter i Iran. Detta genom att hålla upp en tröja med texten “We are playing for our girls in Iran” under lagfotot. Inlägget på @swewnt har i skrivande stund fått närmare 180 000 gilla-markeringar och över 50 000 kommentarer. Deras inlägg har generellt runt 5-7 000 gilla-markeringar och upp till 50 kommentarer. Deras budskap har uppmärksammats av flera medier den senaste veckan, bland annat av Veckorevyn som fått över 1 000 gilla-markeringar.

Se inlägget »

Veckans update 

TikTok har lanserat Photo Mode

Photo Mode gör det möjligt att publicera flera foton i ett karusell-inlägg, precis på samma sätt som på Instagram. Inläggen med foton kommer att synas på “For you”-sidan tillsammans med videos. Skillnaden gentemot Instagram är att det går att lägga till musik, text och stickers innan publicering.

Läs mer om uppdateringen »

 

Veckans spaning

Mångfald och inkludering påverkar SEO

I maj introducerade Google sin nya funktion Monk Skin Tone Scale med syfte att ​​förbättra representationen av hudtoner i Googles bildsök. Det är en 10-gradig skala av hudtoner som ökar inkludering och relevans i sökresultaten. Vi på CHECK! har träffat Gabriella Gall som är Partner och CMO på Pixel Nordic, ett företag som arbetar med långsiktig organisk synlighet. Vi pratar om funktionens påverkan på sökmotoroptimering och kopplar det till betydelsen av relevanta bilder till webben ur ett employer branding-perspektiv.

Läs artikeln »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg