Veckans Digitala Check v.41

 

Veckans räckvidd 

Svenska författare på topp 100-listan i världen

TTime Magazine publicerade nyligen en lista med tidernas bästa deckare och bland 100 författare hittade vi tre svenska stjärnor. Det var Henning Mankell med ”Mördare utan ansikte”, Stieg Larsson med ”Män som hatar kvinnor” och Camilla Läckberg med “Isprinsessan”. Detta bland andra framgångsrika författare såsom Stephen King med ”The shining” och Fjodor Dostojevskijs med ”Brott och straff”. Det är en nyhet som vi anser förtjänar en större räckvidd!

Läs mer om listan »

Veckans update

Instagram fortsätter utveckla appen

Utvecklingen stannar aldrig av på sociala medier! Instagrams senaste uppdatering handlar om att de just nu testar att ha fler listor på Stories än “Nära vänner”-listan. Det innebär att det går att skapa fler listor, vilket ger mer kontroll över vilka som kan se dina stories. Du kan därmed kategorisera innehållet och skicka specifika stories till utvalda listor. Det var en nyhet som Adam Mosseri gick ut med på sin Instagram förra veckan!

Hör oss prata om Instagrams senaste uppdateringar »

Veckans spaning

Svenskarna och internet 2023

Årets upplaga av Svenskarna och internet är äntligen här – rapporten där Internetstiftelsen förser oss med fakta och insikter om hur användningen av internet i Sverige har utvecklats det senaste året. Vi på CHECK! scrollade snabbt ner till sidorna om sociala medier för att sammanfatta användandet och dela med oss av statistiken till er!

Läs vår sammanfattning »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg