Veckans snackis

Ett utomordentligt målfirande

Att dricka öl på fotbollsmatch är inget sällsynt kan tyckas. Men klädd i matchställ i en allsvensk match kan vara det. Det är precis vad Kennedy Bakircioglu gjorde i senaste mötet med IFK Göteborg. Efter att ha sparkat in vad som kan ha varit ett drömmål för Hammarbyspelaren, så kastades en plastmugg med öl in mot planen. Mitt i det hysteriska firandet lyckas Kennedy fånga ölmuggen och dricker i farten. Detta målfirande har uppmärksammats världen över, vilket vi förstår.

Se målfirandet

Veckans update

Marketplace fyller år!

Facebooks köp & sälj-funktion har fyllt 2 år, och som en födelsedagspresent kommer ett par nya uppdateringar till funktionen. En av de större uppdateringarna är hjälpen av artificiell intelligens. Marketplace kan numera känna igen ditt skrivbord när du försöker sälja det. Det kan sedan automatiskt placera in det i lämpliga kategorier och ge det ett rimligt pris, beroende på vad tidigare liknande skrivbord har sålts för. I denna update lägger även Facebook ner tid på att skapa en trygg och säker handelsplats. Med hjälp av AI-teknologin kan Facebook rensa bort produkter som bryter mot deras policies, men även produkter som inte hör hemma på handelsplatsen eller är felkategoriserade. Användare kan hjälpa till att forma Marketplace, genom att rapportera produkter eller säljare som inte hör hemma på handelsplatsen. Det är även uppmanat att lämna positiv feedback om sina säljare eller köpare, där man bland annat kan betygsätta saker såsom responstid, hur trevlig personen har varit m.m.  

Bild: Google

Läs mer här

Veckans spaning

Svenskarna och internet

Vårt kära internet! Inte kunde Tim Berners-Lee vetat att år 2018 skulle nästintill

100 % av den svenska befolkningen ha tillgång till, och använda, hans uppfinning. World Wide Web, även känt som www, är en tjänst som används dagligen av majoriteten av oss svenskar. Samtidigt är det över en halv miljon svenskar som aldrig använder internet. Värt att nämna är att dessa ofta bor ute på landsbygd, har lägre inkomst och/eller utbildning, samt utgör majoriteten av den halva miljon med en ålder på över 76 år, enligt den årliga rapporten Svenskarna och internet. I samma rapport utfärdad av Internetstiftelsen, kan vi ta del av oerhört intressant data om hur vårt internetanvändande har skiftats från föregående år. Visste du till exempel att Facebook fortfarande är den största sociala kanalen, men även den som växer långsammast? Med samma takt har Internetstiftelsen räknat ut att Instagram kommer vara lika stort som Facebook om endast 3 år.

Bild: Internetstiftelsen

Läs vår sammanfattning

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg