Veckans snackis

Cissi Wallin står upp för yttrandefriheten

Cissi Wallin står upp för yttrandefriheten och ger ut sin bok på egen hand, trots att den stoppats av bokförlaget och hon riskerar att dömas till fängelse. I boken beskriver hon sin metoo-berättelse som tidigare har blivit väl uppmärksammad på sociala medier. Efter att ha anklagat och namngivit en offentlig person för övergrepp på sociala medier dömdes hon för grovt förtal och fick villkorlig dom. Eftersom samma berättelse finns med i boken, utan att personen namnges, stoppades den av bokförlaget – som menade på att hon riskerar fängelse. Cissi gav sig däremot inte! Hon låter sig inte tystas utan står upp för sin berättelse och ger ut boken på egen hand. Vi på CHECK! ser upp till starka kvinnor som vågar stå upp för sig själva – och Cissi Wallin är en av dem!

Läs mer här

Veckans update

TikTok lanserar sin första TV-app

Inte nog med att mobilappen TikTok har fått alla att fastna framför korta videos, nu har de även lanserat sin första TV-app. Den nya appen finns tillgänglig på Amazon Fire TV-enheter och heter “More on TikTok”. Till skillnad från mobilappen kan TV-appen endast användas för att visa videos. Appen är gratis och du behöver inte ha något eget konto för att titta på materialet. TV-appen innehåller två nya kategorier – "In the Studio" som visar intervjuer med TikTok-stjärnor, och "This is TikTok" som uppmärksammar TikTok-skapare. Kan det vara så att TV-appar är det nya svaret på mobilappar?

Läs mer om TikToks nya TV-app här

Veckans spaning

Indiska i framkant med liveshopping!

För ett par veckor sedan hintade vi om att framtidens shopping är här – och Indiska var tidiga med att ta tillvara på möjligheten. Konceptet liveshopping bygger på att kunden kan följa en livesändning på sociala medier och shoppa plaggen som visas i bild utan att lämna appen. Indiskas vd, Karin Lindahl, berättar själv att formatet har resulterat i oerhört positiv feedback – både i form av engagemang på sändningarna och från butiksrörelsen. De har även sett ett tydligt resultat och stor effekt på deras e-handel. Funderar du och ditt företag på att erbjuda liveshopping? I en längre intervju med Indiskas vd, delar Karin med sig av sina fyra främsta lärdomar kring formatet!

Läs mer om Indiskas framgångar och lärdomar kring liveshopping här
Läs mer om formatet liveshopping här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg