Veckans Digitala Check v.37

 

Veckans räckvidd

Fotbollsframgångar

Vilka veckor vi har bjudits på! Vi syftar såklart på VM där Sverige många gånger bjöd på show och tillslut kammade hem ett brons. Spanien har hyllats för sitt guld men även blivit bestulna på upplevelsen på grund av övergreppen från Luis Rubiales. I dagarna blev det klart att han avgår och förhoppningsvis innebär det framgångar även för hur kvinnor behandlas inom idrotten. Det spanska fotbollsförbundet har även fått Spaniens första kvinnliga förbundskapten i Montse Tomé. Stort!

Sist men inte minst vill vi hylla Hammarbys damlag som slog publikrekord när de vann derbyt mot Djurgården. 12 830 är årets högsta publiksiffra och den näst högsta i ligan någonsin. Det är många aktörer och individer som synliggör damallsvenskan på sociala medier, vilket bidrar till att fler får upp ögonen för matcherna (däribland @bajenland). Inlägget på @obosdamallsvenskan har dessutom fått betydligt fler gilla-markeringar än övriga inlägg. Forza Bajen!

Veckans update

Instagrams senaste uppdateringar

Instagram testar flera spännande uppdateringar just nu! Här kommer några som är på gång 🙌

✔️ Möjlighet att skapa Reels som är upp till 10 min långa!
✔️ Att dela och besvara kommentarer från inlägg/Reels på Stories (likt TikTok)
✔️ De testar även möjligheten att publicera ljudfiler på Anteckningar
✔️ Möjlighet att dela inlägg med enbart “Nära vänner”

Veckans spaning

Konsulter inom sociala medier

Med lång erfarenhet inom branschen med såväl strategiskt som operativt arbete har vi på CHECK! det som krävs för att tillsätta rätt konsult på rätt uppdrag inom sociala medier. Det digitala landskapet är i ständig utveckling och det ställer höga krav på snabbare produktion, hög kompetens och förmågan att ställa om. Tillsammans identifierar vi kundens behov och utifrån det formulerar vi en kravspecifikation som underlag för tillsättningen av en konsult inom sociala medier.

Läs mer om CHECK! Konsult »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg