Veckans snackis

Instagram Reels möter kritik från TikTok-fans

Tidigare i augusti lanserades Instagram Reels, nu har funktionen fått kritik för att vara en sämre kopia av TikTok. Vad saknar användarna i jämförelse med konkurrenten? Först och främst rör det sig om åtkomst – för att se Reels behöver du nämligen aktivt söka upp funktionen eller gå till “Utforska”. Detta gör att funktionen kan riskera att glömmas bort. Är du en av dem som lyckats finna Reels kanske du även lagt märke till att en stor del av innehållet är importerade filmer från TikTok. Vattenstämpeln från konkurrenten blir som ett kvitto på att användarna inte är helt redo att konvertera till Instagram. Vi har självklart testat funktionen och ser att det finns potential, däremot krävs det fler originella möjligheter för redigering som skapar ett sug för att övergå till Reels.

Läs mer om kritiken här

Veckans update

Undvik otrevliga kommentarer med Twitters nya inställning

I Twitters senaste uppdatering kan användare begränsa vem som får svara på ens inlägg, vilket kan minska förekomsten av oseriösa kommentarer. Uppdateringen är en del av Twitters initiativ om att skapa en trevligare ton på plattformen samtidigt som användare får ökad kontroll över konversationens riktning. När du publicerar ett inlägg kan du välja tre alternativ för vem som får svara; alla (standardinställningen), bara de du följer eller endast de du har nämnt i din tweet.

Läs mer här

Veckans spaning

Rusta er för fortsatt arbete på distans

Pratstunderna vid kaffemaskinen, utbytet av idéer under lunchen och fikastunden på eftermiddagen ger upphov till stunder att mötas. Dessa stunder är viktiga för utveckling, kreativitet och välbefinnande på arbetet. Vi på CHECK! har skrivit ett blogginlägg kring distansarbete och delar med oss av våra råd för att hålla ihop gemenskapen och skapa förutsättningar för mentalt och ergonomiskt välmående. 

Läs hela inlägget här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg