Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Med rätt att älga på – eller borde SR göra en pudel?

Kommunalrådet Hans Nilsson i Eda fick syn på den sällsynta vita älgen i Gunnarskog i Värmland förra fredagen och lyckades få till ett fantastiskt filmklipp som snabbt blev viralt. P4 Värmland/Ekot delade klippet på den vita älgen direkt i Facebookflödet. ”De tvingar in oss andra i Instant Articles”, skriver Aftonbladets Erik Carlsson, som ifrågasätter om Public Service ens borde befinna sig på Facebook.

Läs mer om den vita älgen här

Veckans update

Nu lanseras Facebook Marketplace i Sverige

Blockets ägare lär inte jubla, men för merparten av svenskarna är det i alla fall glädjande nyheter att Sverige nu blir ett av de 17 nya länder som knyts till Facebook Marketplace. Funktionen har redan funnits i över tio månader i länder som USA, Australien och Storbritannien. I dagsläget uppskattas den ha 550 miljoner besökare varje månad.

Bild: Schneider Associates

Läs mer om Facebook Marketplace här

Veckans spaning

Varför printannonser går bort 2017

Något vi på CHECK! verkligen ser framöver är hur annonsering i tryckta medier och teve blir alltmer irrelevant. Samtidigt fortsätter fördelarna med internetannonser att öka. En digital annons ger dig tillgång till fantastiska mätmöjligheter; du kan se vilka som klickar på din annons, vilka som engagerar sig, hur många som ser din annons och – du kan bemöta engagemanget i realtid. Du sätter din egen budget som ligger långt under printannonsernas trots markant högre räckvidd och bättre träffsäkerhet. Vi vill inte svartmåla trycka annonser, däremot vill vi höja de digitala till skyarna, för det är det som är framtiden. Syns du inte där idag så syns du antagligen knappt alls.

Läs mer om sociala medier vs print här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg