Veckans Digitala Check v.3

 

Veckans snackis

Sex and the city gör comeback

I couldn’t help but wonder... where are they now? Efter åratal av spekulationer och förhoppningar är det äntligen bekräftat – Sex and the city gör comeback! Under våren 2021 påbörjas inspelningarna av den nya uppföljaren And just like that… i New York. Serien kommer att sändas på HBO och även om vi får klara oss utan fantastiska Samantha, får vi följa Carrie, Charlotte och Miranda i en ny era i staden som aldrig sover. Vi längtar!

Läs mer här!

Veckans update

Facebook uppdaterar layouten på sidor för kreatörer

I början av januari lanserade Facebook en ny layout på sidor för kreatörer och offentliga personer. Den nya designen riktar mer fokus på personen i sig, både genom en större profilbild i mitten av sidan och andra ändringar som liknar Instagrams upplägg. Like-funktionen har plockats bort och ersatts med en knapp för att följa profilen i fråga, samtidigt som följarantalet visas tydligare. Uppdateringen går i linje med Facebooks algoritmer som styr vilka inlägg som visas i flödet, där inlägg från profiler du faktiskt följer visas mer frekvent. Kreatörerna får mer konkret information kring deras räckvidd och följarna får upp relevanta inlägg i sitt flöde – en win-win helt enkelt!

Läs mer om den nya layouten här!

 

Veckans spaning

Shopping på sociala medier

Näringslivets utmaningar under coronapandemin är något som inte gått obemärkt förbi. Företagare kämpar för att få sina butiker att gå runt vilket har gjort att allt fler väljer att digitalisera sin verksamhet. Därför kan funktionerna Facebook Shops och Instagram Shop Tab bli räddningen genom att möjliggöra marknadsföring och produktförsäljning på sociala medier. Genom de nya shoppingfunktionerna vill plattformarna hjälpa företag att anpassa sig på ett enkelt sätt och samtidigt göra det lättare för användare att upptäcka nya varumärken samt handla produkter de älskar!

Läs mer i vårt blogginlägg om shopping på sociala medier här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg