vass-kommunikation-vk-snackar-digitalt-sociala-medier-bianca-ingrosso

Veckans snackis

Sociala medier utmanar samhället att ta ansvar

Att sociala medier skapar engagemang är något som präglat våren. I samband med rådande #BlackLivesMatter-protesterna gjorde TV4-profilen Alexander Bard ett kontroversiellt uttalande om ämnet. Genast startades en diskussion på sociala medier där människor krävde Bards avgång från TV4. Som följd av detta blev även Bianca utsatt för påhopp och hennes agerande har hyllats i sociala medier! Bianca har vågat visa mod och agerat som en aktiv anti-rasist för att stå upp för det som är rätt och viktigt. Hennes ställningstagande gör skillnad, på riktigt! Vi på CHECK! stöttar hennes agerande och hyllar att hon vågar sätta ner foten! Styrkan i sociala medier är enorm och vi hoppas att fler vågar göra detsamma. Det är dags för företag att visa sina värderingar i samhällsdebatten och ta ett större ansvar.

Läs mer

Veckans update

LinkedIn förmedlar gratis kurser för att öka mångfald i arbetslivet

LinkedIn stödjer #BlackLivesMatter genom att erbjuda gratis onlinekurser i mångfald, jämlikhet och förståelse för ett mer inkluderande arbetsklimat. Kurserna är plattformens sätt att visa sin ståndpunkt i rådande demonstrationer och protester. De vill lyfta svarta röster på arbetsplatser och jobba för ett mer socialt hållbart arbetsklimat; där lösningen är att utbilda, informera och engagera företagare världen över. Med ett mer jämställt arbetsklimat kan företag ge plats åt nya röster och perspektiv som tidigare hamnat i skymundan. Vi på CHECK! vill lyfta fram LinkedIns nya erbjudande – då vi vet att utbildning är det första steget för att förstå, kunna förändra och jobba för en bättre framtid.

Läs mer

Veckans spaning

Låt inte sociala medier stjäla hela din semester – tidsinställ företagets inlägg för att minska skärmtiden

Mobilen är en del av vår vardag, men det kan vara klokt att lägga ifrån sig den ibland, särskilt under semestern. Vi på CHECK! tipsar om hur du kan minska skärmtiden och samtidigt upprätthålla ett kontinuerligt flöde på ditt företags sociala kanaler!

Läs hela inlägget här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg