vass-kommunikation-tidsinstall-inlagg-sociala-medier-minska-skarmtid

Mobilen är en del av vår vardag, men det kan vara klokt att lägga ifrån sig den ibland, särskilt under semestern. Vi på CHECK! tipsar om hur du kan minska skärmtiden och samtidigt upprätthålla ett kontinuerligt flöde på ditt företags sociala kanaler!

Som du säkerligen känner till förklarar hjärnforskaren Anders Hansen att mobilen skapar ett beroendeframkallande beteende där belöningssystemet ständigt triggas igång. Varje gång mobilen plingar frigör hjärnan dopamin och det blir en kick som är svår att motstå. Med hjälp av ett aktivt mindset kan du minska skärmtiden, och samtidigt bemöta engagemanget som uppstår i kanalerna.

Mobilen är smartare än vi tror

Det första tipset är att låta mobilen göra jobbet åt dig. Idag finns det inställningar som begränsar din skärmtid och du kan ställa in hur länge mobilens appar får vara på och när de ska stängas av. Kanske frigör det tid så du hinner läsa den där boken du tänkt på! Med inställningen skärmfri tid kan du till och med schemalägga en stund helt utan mobilen, vilket kan behövas ibland. Självklart hindrar inställningen inte framkomsten av viktiga samtal! Om det inte finns en som ansvarar för sociala mediekanalerna under sommaren är vår rekommendation att du avsätter cirka 15 minuter varje dag för att gå svara på kommentarer och se vad som skett på kanalerna. Har du en specifik tid kan du med fördel stänga av notiserna i övrigt!

Appar för att tidsinställa inlägg på sociala medier

Vi på CHECK! vill dock belysa vikten av att fortsätta uppdatera företagets sociala kanaler under sommaren. Därför har vi valt ut två appar som kan minska stressen samtidigt som kanalerna fylls av intressant innehåll, dessa är Later och Onlypult. Det är två appar som gör det möjligt att planera flödet i förväg men det går även att tidsinställa inlägg för sociala medier.

Laters gratisversion erbjuder flera funktioner som tillåter dig att planera flöde, inlägg och stories. Om du har svårt att släppa kontrollen kan du välja att få en påminnelse om när inlägget ska publiceras, eller så låter du appen göra det helt automatisk. Appen behöver inte bara användas under semestern – låt den bidra till en mer enhetlig Instagramprofil under hela året!

Onlypult saknar gratisversion men erbjuder en testperiod på sju dagar som är väl värd att prova. Fördelarna med Onlypult är att det finns fler möjligheter, du kan bland annat planera uppdateringar på Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube och såklart Instagram. Dessutom finns möjligheten att ladda upp projekt direkt från datorn och delegera uppgifter till dina kollegor.

Inspiration inför sommarens inlägg på sociala medier

Slutligen vill vi skicka med ett sista värdefullt tips. När det gäller innehållet på sociala medier går vi mot en än mer personlig och lättsam ton under sommarmånaderna. Låt medarbetarna dela med sig av sina smultronställen, sin favoritglass eller annat härligt innehåll som skapar värme i era sociala mediekanaler! Hjälp till att göra semestern mer stressfri för dina följare och skippa säljsnacket samtidigt som du lyfter upp dina kollegor. Var befinner sig alla under sommaren – i olika delar av Sverige? Gör det till en härlig miniserie! Under tiden som ert innehåll publiceras automatiskt kan du njuta av ett förhoppningsvis strålande väder!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg