Veckans snackis

Black Lives Matter – nu som för alltid

Aktiviteten kring Black Lives Matter fortsätter att spridas globalt. Vi vill trycka på att det är lika viktigt med engagemang kring frågan nu som för alltid. I en tid då det cirkulerar mycket inlägg på sociala medier kan det däremot vara svårt hitta relevant och uppdaterad information. Nedan har vi därav länkat fem konton för kontinuerlig uppdatering kring ämnet. 

Black Lives Matter – HÄR 
Black Lives Matter Sweden – HÄR
Raserietpodden – HÄR 
Victoria Fransèn Rollins – HÄR
Lovette Jallow – HÄR

Vidare kan du söka information genom hashtaggen #blacklivesmatter på Instagram. Glöm inte att vara extra uppmärksam på källkritik när du läser information från internet!

Läs mer här

Veckans update

Facebook testar ny funktion – marknadsföring via mail

Facebooks nya verktyg ska möjliggöra utskick av mail för företag – direkt via plattformen till rätt målgrupp. Funktionen ska både kunna bygga nya maillistor och ladda upp befintliga. Listorna ska sedan underlätta skapande och spårning av marknadsföringskampanjer. Facebook hoppas kunna hitta rätt målgrupp och rätt tid för mailutskicken via en automatisk analys – som görs genom en matchning av utskicken och användare. 

Läs mer här

Veckans spaning

Har klockorna stannat för TikTok?

CHECK! har tidigare spånat kring framtiden för applikationen TikTok; exempelvis vad företag skulle komma att göra för att nyttja populariteten hos plattformen. Vi trodde bland annat att ett mer seriöst innehåll skulle florera och att företag skulle börja starta egna konton. Vi på CHECK! kan nu skymta att förändringen är på intåg – men det går långsammare än förväntat. Många företag saknar fortfarande konton på TikTok och väljer istället att nå ut med marknadsföring genom influencers. Denna metod behöver inte vara sämre; företagen lyckas indirekt nå sin målgrupp redan innan de själva är etablerade på plattformen, vilket kan betraktas som ett försprång när de väljer att skapa egna användare. Vi fortsätter att hålla både oss och er uppdaterade kring fenomenet!

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg