Veckans Digitala Check v.24

 

Veckans snackis

Fotbolls-EM 2021 är i full gång!

Igår var det dags för Sverige att möta Spanien i sin första EM-match för i år. Men ett corona-utbrott i både det svenska och spanska landslaget riskerade att flytta fram premiären. Först konstaterades en spansk spelare smittad – och senare kom beskedet om att svenska spelare också hade testats positivt. Matchen kunde ändå genomföras och slutade 0-0.

Men veckans kanske absolut största snackis var incidenten som ägde rum i matchen mellan Danmark och Finland. Den danska stjärnan Christian Eriksen föll till marken efter ett konstaterat hjärtstopp och HLR påbörjades inför en chockad publik. Läget har stabiliserats och stödet är enormt från hela fotbollsvärlden. Våra tankar går ut till Christian och hans familj!

Läs mer om händelsen här! »

Veckans update

Head of Instagram går ut med grundlig förklaring om hur appen fungerar

Det florerar många rykten om sociala medier i allmänhet och algoritmer i synnerhet! Spekulationerna har varit många sedan Instagram och Adam Mosseri, Head of Instagram, valde att gå ut med en grundlig förklaring om hur appen fungerar. I utlåtandet kan man bland annat läsa om hur Instagram hämtar in information om sina användare och hur de använder sig av algoritmer för att personifiera upplevelser.

Klicka här för att läsa uttalandet »

Veckans spaning

Vi på CHECK! delar med oss av våra bästa tips kring sociala medier under sommaren

Väldoftande syrenbuskar, ljusa nätter och välkända toner av den blomstertid nu kommer. Det går inte att ta miste på att sommaren äntligen är här! Som vi har längtat efter varmare väder! Med semester och ledighet följer även frågeställningar kring sociala medier. Bör man publicera innehåll under sommaren eller inte, och vilken typ av material är mest fördelaktigt? Vi på CHECK! delar med oss av våra bästa råd!

Klicka här för att läsa mer »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg