Veckans Digitala Check v.21

 

Veckans snackis

Ericsson Globe byter namn till Avicii Arena

Den 19 maj ändrade Globen, ett av Sveriges mest kända landmärken, namn till Avicii Arena. Namnet är en hyllning till en av Sveriges största internationella artister Tim Bergling, som gick bort för tre år sedan efter en tid med psykisk ohälsa. Arenan ska bli en mötesplats för frågor som rör psykisk hälsa bland unga och en plats att driva projekt och aktiviteter för att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa. 

Klicka här för att läsa mer! »

Veckans update

Instagram arbetar på en ny uppladdningsfunktion till webbversionen av appen

Den nya funktionen ska ge användare möjligheten att publicera inlägg i flödet direkt från datorn. Funktionen kommer fungera på liknande sätt som i mobil-appen och ge användaren möjlighet att använda redigeringsverktyg och filter. Än så länge är funktionen begränsad till inlägg som publiceras i flödet och kommer inte fungera för publicering av varken Stories eller Reels. Funktionen har ännu inte lanserats, utan är i utvecklingsstadiet.

Klicka här för att läsa mer! »

Veckans spaning

En guide för att skapa trendiga Instagram Reels

I augusti 2020 lanserades Instagram Reels – ett format som gör det möjligt att skapa korta och intresseväckande videos direkt i appen. Klippen kan produceras på plattformen med effekter, snygga övergångar och trendiga låtar. Det finns definitivt outnyttjad potential i Reels som innebär att ni som företag kan få en ökad räckvidd och därmed nå ut till betydligt fler än era följare. Efter några månaders aktivt användande på olika konton kan vi dela med oss av användbara tips som du kan applicera på er verksamhet!

Klicka här för att läsa hela blogginlägget! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg