Veckans Digitala Check v.20

 

Veckans räckvidd 

Eurovision Song Contest 2022: Ukraina tog hem en viktig seger!

Lördagen den 14 maj avgjordes Eurovision Song Contest i den italienska staden Turin. Innan finalen var Ukrainas bidrag Kalush Orchestra rankad som en storfavorit och sägs haft 60 % chans att ta hem vinsten enligt oddsen. Sveriges bidrag framfört av Cornelia Jakobs hamnade på fjärde plats med 438 poäng totalt. På Facebook skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj: ”Vårt mod väcker världen, vår musik erövrar Europa”. Inlägget har fått närmare 250 000 gilla-markeringar, där folket visar sitt stöd. Segern betydde mycket för landet i en svår tid. Hela Europa visade sitt stöd till landet under kvällen 💙💛

Läs mer om Eurovision Song Contest 2022 »

Veckans update #2

Instagram testar “Following” för Reels i Indien 

I Indien har användare sett en uppdatering som kallas “Following” i det ursprungliga Reels-flödet. Uppdateringen speglar TikToks “For You” som visar innehåll som baseras på det som användare är intresserade av, och styrs av plattformens algoritm. Det har varit en framgångsfaktor för TikTok och Instagram tar nu efter detta för att generera mer engagemang på plattformen.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Lyft ditt innehållsskapande på sociala medier med hjälp av våra SOME-tips

Idag är sociala medier en stor del av vårt samhälle och som användare är det viktigt att hålla sig uppdaterad. Det digitala landskapet förändras i snabb takt vilket kan göra det svårt att hänga med. Som en av flera branschledande byråer inom sociala medier vill vi dela med oss av vår kunskap och därmed driva utvecklingen framåt – vi kallar det för SOME-tips! 

Våra senaste SOME-tips »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg