Veckans Digitala Check v.20

 

Veckans snackis

“Jag vill inte leva mamma”

”Jag vill inte leva mamma”. Det är vad 7-åriga Lucas berättat för sin mamma efter att vid upprepade tillfällen blivit misshandlad i skolan. Han har blivit utsatt för slag, boxningar och strypgrepp – med endast ett förlåt som konsekvens. Insamlingsstiftelsen Ellas hjältar arbetar för barns välmående och driver kampanjen Ropa mitt namn med syftet att stoppa våldet. På Instagram har de publicerat ett inlägg där de lyfter Lucas historia och inlägget har fått över 60 500 gilla-markeringar och 2 700 kommentarer. Nu kan du vara med och hjälpa till genom att swisha valfri summa till 1233824877 eller bli månadsgivare från 20 kr/månad. Barn runt om i landet utsätts dagligen för mobbning och vi måste alla kämpa för att detta ska få ett slut!

Bli månadsgivare! »

Veckans update

Clubhouse lanserar en version för Android

Redan vid lanseringen av Android-versionen finns det dock problem. Dels finns det problem med att skapa och hantera rum, och dels möjligheten att ändra namn och användarnamn. Statistik visar att användandet av Clubhouse har minskat och de har dessutom fått stor konkurrens av plattformar som Instagram, Facebook och Twitter som även dem planerar att lansera ljudbaserade chattforum. Är Clubhouse Android-version för sent ute?

Klicka här för att läsa mer! »

Veckans spaning

Fördelarna med Instagram för B2B-företag

När vi föreläser och utbildar inom Instagram får vi nästan alltid frågan om B2B-företag behöver finnas på Instagram. Därför vill vi tillägna ett blogginlägg till fördelarna och potentialen som finns på plattformen. Enligt den senaste rapporten av Svenskarna och internet är Instagram nämligen den kanal som ökat mest sedan 2019 i relation till det dagliga användandet!

Ta del av konkreta råd kring Instagram här »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg