Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Sverige åkte ur JVM tidigare än väntat

Efter en gruppvinst med fyra raka vinster verkade Sverige tåga mot en medalj i JVM. Men i matchen mot Schweiz verkade rytmen ha försvunnit. När domaren blåste i visselpipan stod det klart att Schweiz vunnit med siffrorna 0-2.

Sverige får fortsätta att jaga JVM-medaljer. Det var första gången sen 2006 laget inte slogs om medaljerna i ett JVM. Ett lite snöpligt slut men vi hoppas på, bättre lycka nästa gång ?

Läs mer här

Veckans update

Facebook satsar på Storiesfunktionen

Stories har funnits på Facebook sedan länge och företaget ser det som framtidens sätt att integrera med följare. För att funktionen ska bli populärare och konkurrera med t.ex. Instagram Stories väljer de nu att släppa ytterligare funktioner för Stories på Facebooksidor.

När en Facebooksida lägger upp en händelse via pluset på profilbilden kan de addera knappar som underlättar för följare att integrera. Knapparna fungerar som kortkommandon till de tjänster som företaget bakom Facebooksidan erbjuder. Om det får den genomslagskraft som Facebook hoppas på återstår att se.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Trender för 2019

Inför varje år ser vi fram emot att se vilka nya trender som kommer cirkulera inom den digitala världen. CHECK! har djupdykt i trenderna för 2019 och på vår blogg kan ni läsa mer om chatbots, röstsök, vad som menas med en aktiv vd, transparens och förtroende samt vertikala och live videos. Missa inte det!

Läs blogginlägget här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg