Veckans Digitala Check v.19

 

Veckans snackis

“Kvinnovåldet är ett importerat problem”

Söndagen den 2 maj hölls en partiledardebatt där partierna diskuterade kriminalitet, klimat, sjukvård och migration. Diskussionen som blivit mest uppmärksammad i efterhand handlade om mäns våld mot kvinnor. Debatten har lett till att ett inlägg med en bild på SD:s partiledare, Jimmie Åkesson, med citatet ”Kvinnovåldet är ett importerat problem” har florerat på sociala medier. I inlägget följer dessutom en rad skärmdumpar som påvisar hur flera olika SD-politiker bland annat har åtalats för misshandel, våld i nära relation och sexuellt ofredande. Precis som Centerpartiets Annie Lööf uttryckte under debatten: “I decennier har kvinnor blivit misshandlade, torterade och mördade i sina egna hem” – det är inte ett importerat problem.

Läs mer om partiledardebatten här!

Veckans update

Instagram lanserar ny funktion till Stories

Instagram har lanserat en ny funktion till Stories som innebär att det du säger i en video automatiskt skrivs ner i text. Skulle de automatiska bildtexterna inte bli helt korrekta kan du redigera texten i efterhand och likaså textfärg, typsnitt och position. Än så länge har funktionen endast lanserats i engelsktalande länder – vi på CHECK! väntar spänt på den svenska lanseringen som planeras inom en snar framtid!

Klicka här för att läsa mer om den nya funktionen!

Veckans spaning

CHECK! höll utbildning för Sveriges Elevkårer

Under förra veckan höll vi en spännande föreläsning om Instagram och sociala medier för Sveriges största ungdomsorganisation, Sveriges Elevkårer. Organisationen består av medlemmar från gymnasieskolor i hela landet och arbetar för att skapa trygghet samt samhörighet för alla elever. Under föreläsningen delade vi på CHECK! med oss av tips gällande innehållsstruktur, strategier och perspektiv. Allt med fokus på hur de kan använda sociala medier för att stärka sin verksamhet framåt!

Klicka här för att läsa mer om vår utbildning om Instagram!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg