Veckans Digitala Check v.19

 

Veckans räckvidd 

I år hyllas amerikanskt mode på Met-galan!

Från ELLE-galan i Stockholm till Met-galan i New York. Under måndagen bjöd Vogue in kändiseliten till Metropolitan Museum of Art för den årliga MET-galan. Årets tema för designerna var en hyllning till amerikanskt mode. Kvällen bjöd på många unika looks, bland annat skådespelaren Blake Livelys klänning som var pyntad med delar av Empire State Building. @ellesverige publicerade en video på Lively som hittills har 6 000 gilla-markeringar, vilket är mer än dubbelt så mycket jämfört med tidigare inlägg. @metgalaofficial publicerade 3 stycken inlägg med Lively som fick över 500 000, 680 000 och 790 000 gilla-markeringar. Kontot har totalt 926 000 följare. Övriga inlägg från galan varierade mellan 50 000 och 250 000 gilla-markeringar, med några uppstickare. Wow, vilka siffror!

Läs mer om Met-galan »

Veckans update #1

Inom kort förväntas full screen-format introduceras på Instagram

Statistik från Instagram visar att användare spenderar 20 % av tiden på Reels. Som vi tidigare nämnt planerar Instagram därför att ändra till en full screen-layout där både inlägg, Reels och Stories samlas i ett gemensamt lodrätt flöde. Detta är standardformatet på TikTok, vilket verkar vara omtyckt av användarna. Hittills har en testversion blivit tillgänglig för utvalda användare. Den allmänna uppdateringen förväntas lanseras inom kort.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans update #2

Skriv tweets som endast utvalda gruppmedlemmar ser!

Twitter lanserar en funktion som gör det möjligt att publicera tweets som endast synliggörs för upp till 150 utvalda kontakter. Om du är med i en grupp kan du exempelvis skriva tweets som endast når gruppmedlemmar. Målet med uppdateringen är att främja diskussioner i specifika grupper och inom specifika ämnen. De lanserar även en funktion som gör att du kan skifta mellan flera profiler inom ditt konto, där du kan följa olika konton och ämnen för att separera intressen.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Förbered sommarens innehåll redan nu!

Väldoftande syrenbuskar, ljusa nätter och välkända toner av den blomstertid nu kommer. Som vi längtar efter sommaren! Med semester och ledighet följer även frågeställningar kring sociala medier. Bör man publicera innehåll under sommaren eller inte, och vilken typ av material är mest fördelaktigt? Vi på CHECK! delar med oss av våra bästa råd!

Läs mer här »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg