Veckans snackis

Mark Zuckerberg pushar för striktare regler på internet

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg uppmanar regeringar världen över att ta en “mer aktiv roll” för det som händer på internet. Han anser att lagstiftningen som gäller för internet bör stramas åt och han uppger fyra anledningar till det, främst för att skydda människors integritet och samhället från skadligt innehåll. Men också för att kunna garantera dataportabilitet och för att trygga integriteten vid politiska val. Vi på CHECK! tror att det är dags att fundera i samma bana som Zuckerberg. Ju mer digitaliserat samhället blir desto mer kommer lagstiftningen behövas anpassas. Alla behöver känna sig trygga i samhället och även på internet.

Läs mer här

Veckans update

Facebook förklarar varför

Sedan 2013 har Facebook tagit hjälp av algoritmer för att nå ut till användare. Många vet att dem finns där men många går också ovetande om deras existens. Nu har Facebook tagit fram en ny funktion som heter “Varför visas det här för mig” som kommer klargöra varför vissa inlägg och annonser syns i ditt nyhetsflöde. Funktionen finns under de tre prickarna i inlägget eller annonsens översta högra hörn och där kan du se varför just du får upp det i ditt flöde. In och kika!

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Värdefulla investeringar, hur ser de ut?

I år firar CHECK! fyra år. Mycket har hänt sedan starten och vi strävar alltid efter att utveckla oss själva och företaget. För att utvecklas behöver vissa investeringar göras och ibland vissa risker tas, men det är också genom det vi kan växa. Läs mer om hur våra investeringar har sett ut genom åren.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg