Värdefulla investeringar för Vass Kommunikation

Vi är uppväxta i en entreprenörsfamilj och det sätter sina spår, både på gott och ont. Det har lärt oss att det är viktigt att bygga en grund som ger trygghet. När det gäller pengar kan det gå snabbt – nya projekt kan komma in men det kan också tappas projekt. För att bli trygg behövs den där grunden som gör att det finns en sparad pott oavsett vad som sker.

Hårt arbete lönar sig

Något annat vi fått med oss i vår uppväxt är att vi människor behöver utvecklas för att vara motiverade och engagerade. Det har blivit känt genom många studier och ledarskapsutbildningar genom åren.

Ytterligare en sak vi lärt oss är att det skapas mer win-win-situationer om det finns driv, engagemang och motivation. Det är anledningen till att vi bestämde oss för att starta CHECK! och fokusera på det vi är passionerade av. Då får våra kunder en byrå som levererar.

Många håller nog med oss i dessa resonemang och teoretiskt sätt låter det självklart, men när besluten väl ska tas är det inte alltid lika självklart. Det krävs en insats att skrapa ihop den där potten rent ekonomiskt, att man kanske i perioder inte kan ta den lönen som man vet att man är värd, eller inte kan köpa den där utrustningen som behövs. Alla ni som är entreprenörer vet att det inte är 8-17 som gäller, utan man arbetar både tidiga morgnar och sena kvällar.

Nu fyller vårt bolag fyra år och vi har fått konstaterat för oss att vårt hårda arbete har varit värt den där satsningen. Idag har vi en ekonomisk buffert som vi arbetat ihop, vilket innebär att vi kan satsa pengar på att utveckla oss och köpa den där utrustningen vi vill ha för att kunna leverera och för att kunna ligga i framkant.

 

Utbildning inom presentationsteknik

Trots detta känns det lika nervöst och utmanande varje gång vi gör en ny satsning, även om vi vet att det gynnar oss. Som när vi betalade 35 000 kr för att få hjälp av en av Sveriges bästa i presentationsteknik. Vi anlitade David JP Phillips på Presentationsteknik.com för en halvdag och var så nöjda att vi nu har bokat in en heldag för att skräddarsy en presentation. Ytterligare en skrämmande utgift som vi vet kommer bidra med oändliga fördelar för CHECK!. Allt är relativt, men två sådana summor är mycket pengar för en byrå som vår. Det är dock värt det för att vi utvecklas och får ha roligt på jobbet!

Kamerautrustning – Canon 1DX

Mark ll

Eller som när vi köpte en kamera och tillhörande objektiv för över 80 000 kr. Då hade vi ont i magen och var nervösa över om vi var värda den eller om vi skulle kunna hantera den. När vi nu tre veckor efter köpet redan har haft nytta av den till 100 procent och fått tillbaka en stor del av utgiften känns det tryggt. Och, glädjen i att kunna leverera på ytterligare ett plan till våra kunder slår det mesta. Vi tummar kanske på pengar ibland men kvaliteten tummar vi inte på!

Employer Branding Academy

Vår allra senaste investering är att Helena och Johanna ska gå Employer Branding Academy via Universum för att fördjupa oss ännu lite mer inom ämnet vi älskar och drivs av. Det ger oss ännu mer kött på benen att ta vidare i vårt arbete med Volkswagen Group Sverige AB, JW Rörservice, Hagmans Tak och många andra av våra kunder. Det ger ett certifikat på vår kunskap.

När vi gör dessa investeringar, oavsett om det gäller utrustning eller kompetensutveckling, ställer vi oss följande frågor:

  • Varför ska vi göra denna investering?
  • Vad är syftet?
  • Vilka fördelar ger den oss?
  • Vad kommer vi få tillbaka?
Det är vårt sätt att hela tiden vara strategiska i våra investeringar.

Intresseanmälan

Fler blogginlägg