Veckans snackis

#brinnförjosefin

Josefin Nilsson, den folkkära artisten och skådespelerskan som lämnade oss alldeles för tidigt. Josefin brann för att sjunga och skådespela och under sin karriär hann hon dela med sig av sin gåva i musikaler, shower, filmer och genom sitt band Ainbusk Singers. Vad många inte visste var att hon begick en inre kamp. Att hon precis som många andra kvinnor hade levt i en destruktiv relation som lämnat djupa ärr. Josefin hade börjat skriva på en bok, låttexter och musik för att berätta om sina erfarenheter till andra och för att hon själv skulle bli fri. Men hon hann aldrig dela med sig, i februari 2016 lämnade Josefin oss och nu har en dokumentär släppts som berättar om hennes kamp. Under #brinnförjosefin är det många som visar sitt stöd och lyfter Josefins berättelse. Snart måste vi få ett slut på det tysta våldet. Cissi Wallin, Peter Jöback, Camilla Läckberg och Alexander Karim är fyra personer som vågat stå upp för sina åsikter. Vi på CHECK! har sett dokumentären och rekommenderar alla att göra det. #brinnförjosefin #jagtackarnej

Se dokumentären här

Veckans update

E-handel direkt i Instagram

Sedan en tid tillbaka kan företag tagga produkter i inlägg så att användare enkelt kan ta sig till webbsidan för att genomföra ett köp. Nu lanseras nästa version av e-handel på Instagram. Funktionen innebär att användare nu ska kunna slutföra köpet direkt i appen. Vi på CHECK! tror att det här kommer bli det nya sättet att nätshoppa. Statistik visar att sponsrade inlägg ökar vilket gör Instagram till en stor konkurrent på marknaden. Vi ser även att gränsen mellan sociala medier och nätshopping sakta men säkert suddas ut. För tillfället finns funktionen tillgänglig i USA men vi hoppas att den kommer till oss inom en snar framtid!

Bild: Instagram Press

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Det förändrade kommunikationslandskapet

Innan sociala medier fanns såg kommunikationslandskapet annorlunda ut. Det kantades av rivalitet och sekretess, företag ville inte dela med sig av sina kommunikationsstrategier. I vårt senaste blogginlägg i serien ”BAKOM KULISSERNA” kan ni läsa om vår syn på det nya kommunikationslandskapet. Vi delar även med oss av våra bästa tips inom användargenererat innehåll. Läs mer via länken!

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg