Veckans snackis

Be a lady, they said

Tisdagen den 25 februari publicerades en video med titeln “Be a lady, they said” som producerades för tidningen Girls. Girls. Girls. Världskända skådespelaren Cynthia Nixon  frontar filmen med att återberätta ett blogginlägg skriven av Camille Rainville under 2017 samtidigt som olika klipp visas. Syftet bakom blogginlägget och filmens producering är att framhäva de motsägande kraven och förväntningar som media och samhället har på kvinnor. Klippet delades senare av Cynthia Nixon på Twitter som en hyllning till filmens budskap och har sedan dess spridit sig som löpeld på alla sociala medier. 

Läs mer här

Veckans update

Facebook lanserar ny app för Creator Studio

Facebook lanserade nyligen en ny app avsedd för kreatörer och företag som vill hålla koll på statistik på sina Facebook-sidor. Den nya appen är en uppdatering av en tidigare version som Facebook valde att stänga ner i mars 2019. Appen som går under namnet ‘Creator Studio’ ger företag möjligheten att kunna granska engagemanget på företagssidan på Facebook. Datan som samlas i appen presenteras i en lättbegriplig och väldesignad layout för att göra användarupplevelsen så smidig som möjligt. Creator Studio medför dock vissa begränsningar, såsom möjligheten att publicera inlägg via appen.

Läs mer här

Veckans spaning

Optimera bilder till webben

En stor del av det som fångar uppmärksamhet på nätet är visuellt innehåll såsom bilder och videos. Det är därför viktigt att dina bilder är av hög kvalitet och laddar snabbt på webben. Nedan kan du läsa om fördelarna med att optimera bilder för webben och varför det är viktigt! Behöver du hjälp att hitta snygga gratisbilder kan du läsa vårt blogginlägg om olika bildbanker som finns tillgängliga här! 

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg