1-fotografering-vass-kommunikation-gratis-bilder-tips-webben

Enhetlighet och relevans är två aspekter att utgå från när ni producerar innehåll. Vi har sett att relevanta bilder som speglar textinnehållet genererar högt engagemang. Vi på CHECK! fotograferar ofta hos våra kunder för att bygga upp deras bildbank med personliga foton. Om möjligheten att fotografera hos kund inte finns är det viktigt att se över andra alternativ. Därför tipsar vi er om de bästa hemsidorna för gratis bilder!

Om ni vill engagera och attrahera er publik på sociala medier bör ni lägga stort fokus på innehåll. Text och bild är ibland avgörande för att stärka engagemanget hos besökaren. Det finns ett stort utbud av gratis bilder att ladda ner från webben för privat och kommersiellt bruk. Det viktigaste är att vara noggrann vid val av bild; undvik sådana som inte speglar er verksamhet eller de som ni sett hos andra företag. Om ni väljer att Googla efter bilder tipsar vi om inställningen “Som får användas och ändras”. Spana annars in våra tips på hemsidor nedan!

Skapa en professionell bildbank med Unsplash

Unsplash erbjuder över en miljon gratis bilder i hög kvalitet. Plattformen bygger på att fotografer världen över delar med sig av sina bilder och låter andra använda dem. Sök efter ett ord som beskriver den bild du söker och flera alternativ som är taggade med det ordet kommer visas. Du kan även få liknande bilder presenterade för dig eller kolla in en specifik fotografs portfolio. 

Kostnadsfria bilder från Pexels 

Plattformen Pexels erbjuder hundratusentals gratis bilder från olika fotografer och hemsidor. Det är inte bara Pexels bilder som presenteras utan plattformen är integrerad med andra hemsidor också för att öka utbudet ytterligare.

Gratis bilder och videos från Pixabay

Pixabay erbjuder både bilder och videos som får användas och ändras för kommersiellt bruk. Allt material på plattformen är licensierat under Creative Commons Zero (CC0) vilket betyder att de får användas fritt både digitalt och i print.

Annorlunda bilder från Gratisography 

Gratisography står ut bland de andra plattformarna då de valt att nischa in sig på mer annorlunda bilder. Det är en bra plattform att inspireras av och för att hitta bilder till bakgrunder av olika slag. 

KaboomPics erbjuder gratis bilder för kommersiellt bruk

Genom KaboomPics kan du ladda ner bilder helt gratis för kommersiellt bruk. Vad som särskiljer den här plattformen gentemot andra är att varje bild innehåller en färgpalett med HEX-koder för att du enklare ska kunna skapa kreativt och engagerande innehåll.

Negative Space utökar bildbanken varje vecka

Negative Space erbjuder flertalet bilder att ladda ner för kommersiellt bruk. Dessutom utökar de utbudet med nya bilder varje vecka. Bilderna är indelade i kategorier, färger och format vilket gör att du enkelt hittar fler bilder för samma produktion. Ni kan följa dem via sociala medier för att få uppdateringar om när nya bilder finns tillgängliga!

Optimera bilder för webben

Filter, redigering och format kan förändra en bilds budskap. Försök se bortom vad bilden föreställer och fokusera istället på konturer, kontraster, bildkomposition och mönster! Glöm inte att optimera bilderna för webben, annars kommer webben ladda långsamt och ni kommer förmodligen tappa engagemang på grund av det. 

Vill ni ha personliga bilder till er hemsida och i marknadsföringssyfte? Vi på CHECK! fotograferar allt från event och företagsaktiviteter till produkter och mat med människan i fokus! Hör av er till oss för att ta reda på mer. 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg