Den 17 november lanserade Instagram sin funktion "Instagram Guides" till användare världen över. Funktionen tillåter dig att samla inlägg, platser eller produkter utifrån olika teman, vilket gör att dina följare och besökare hittar allt på en och samma plats!

Vi på CHECK! älskar Instagrams nya funktion Instagram Guides som gör det möjligt att samla och dela tips. På vårt Instagram-konto har vi samlat ett flertal tips som du hittar här. Så här skapar du din egen guide!

Kategorier för Instagram Guide

När du ska skapa en guide har du tre olika kategorier att välja mellan – platser, produkter och inlägg. Sedan kan du fylla din guide med platser, produkter eller inlägg som du vill rekommendera.

Platser – Du väljer platser/destinationer genom att söka efter platser. När du valt en plats får du välja mellan inlägg som har den taggen.

Produkter – Du söker efter ett varumärke eller en produkt och kan lägga till produkter från Instagram-sortimentet i en guide.

Inlägg – Du skapar din guide genom att välja ett eller flera tidigare inlägg som du redan publicerat i ditt flöde.

Skapa din en egen Instagram Guide

För att skapa din första guide på Instagram går du in på din profil. Därefter klickar du på plustecknet för att skapa, se första exemplet i bild. I listan som dyker upp i andra exemplet, klickar du på “Guide” längst ned. Då får du upp en lista där du väljer mellan att skapa en guide utifrån platser, produkter eller inlägg.

Innan du publicerar din Instagram Guide behöver du namnge den och lägga till en kort beskrivning. När du har publicerat guiden har det skapats en ny plats på din kanal, under manual-ikonen. Du kan redigera respektive guide i efterhand och utöka den med fler inlägg!

Vi på CHECK! gillar uppdateringar som möjliggör enkelt användande och ser fram emot plattformens utveckling framåt! 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg