Hemmakontor och arbete över digitala plattformar? Det är viktigare än någonsin med ett tydligt ledarskap. Vi på CHECK! har ständig utveckling som mantra och vår ledarskapscoach och facilitator Jenny Johansson delar med sig av sina bästa tips för ett lyckat ledarskap på distans. 

Tips! Du vet väl att CHECK Akademi erbjuder ledarskapsutveckling med fokus på både teoretisk och praktisk kunskap? 

 • Ha förståelse för utmaningen
  Det första att poängtera är att du som ledare behöver ha förståelse för tiden vi befinner oss i. Acceptera att kommande period är utmanande, men fullt genomförbar. Det handlar om inställning – som ledare kan du motivera både dig själv och dina medarbetare!
 • Var transparent i ditt ledarskap
  För att dina digitala och distanserade ledarskapsmetoder ska lyckas krävs en transparent kommunikation. Var öppen och ärlig gentemot dina medarbetare kring utmaningar och svårigheter – detta kommer att generera både förståelse och förtroende.

 • Behåll lugnet och skapa trygghet
  Det må vara lättare sagt än gjort, men det är A och O att du som ledare behåller ett lugn. Att agera med klokhet och inte med panik är en förutsättning för att din dialog ska nå fram; som ledare har du möjlighet att skapa trygghet för dina medarbetare och det brukar i slutändan ge bra resultat på sista raden.
 • Hitta rätt sätt att kommunicera – för dig
  Vi säger det igen: kommunikation är grundläggande för ett fungerande ledarskap. När samtal sker digitalt är det än viktigare att hitta kommunikationssätt som fungerar för dig och din organisation. Hitta rätt digitala verktyg för dig och dina medarbetare och nyttja dem! Ta dig tid att förstå verktyget så att du med lätthet kan hantera samtliga funktioner.

Med hjälp av Jennys ovanstående tips hoppas vi att du finner ny motivation till att vässa ditt ledarskap ytterligare. Vi tror stenhårt på att kontinuerlig utveckling är det bästa framgångsreceptet!

Intresseanmälan

Fler blogginlägg