Helena med styrelsemedlemmar i Svenska PR-företagen

Vägen till att bli styrelsemedlemmar i Svenska PR-företagen var inte helt självklar. Läs om vårt styrelsearbete som präglats av mod, kreativitet och driv.

Året var 2016 och vi hade firat ett år som egenföretagare, varav drivit aktiebolag i en månad. Vi hade bokat möte med en PR-byrå för potentiellt samarbete och såg fram emot mötet. Under mötet tog dialogen snabbt en vändning från samarbete till utfrågning om PR-branschen och hur vi såg på den och branschföreningen Svenska PR-företagen. Det ska tilläggas att jag och Johanna var nya i Stockholm, nya i branschen och att vi aldrig hade hört talas om någon sådan branschförening. Om du undrar om vi såg ut som frågetecken har du helt rätt!

Med på mötet var dessutom Rita Platzer. Efter mötet gjorde vi research och insåg snabbt att hon var en 70-årig veteran inom branschen. Det visade sig att hon och den andra personen på mötet var valberedning för Svenska PR-företagen och de skulle rekrytera nya styrelsemedlemmar till föreningen.

Det krävdes mod att förklara läget

Efter mötet kände vi oss obekväma och vi hade inte haft mycket svar på tal. Efter mycket övervägande, ångest och nervositet tog vi saken i egna händer och ringde upp Rita för att förklara läget och berätta att vi inte haft någon aning om att vi hamnat på en intervju. Det krävde mod att ringa det samtalet vill jag erkänna. Även det samtalet tog en vändning när hon berättade att hon var imponerad av oss och vårt driv, och att hon gärna blev vår mentor och såg att vi blev medlemmar i styrelsen. Vi tackade ja till både delarna och har inte ångrat det beslutet en enda sekund sedan dess. Svenska PR-företagen är en branschorganisation för företag inom PR och kommunikation och föreningen står bland annat bakom Stora PR-priset.

 

Nu, tre år senare, har vi precis avslutat vårt tredje år som styrelsemedlemmar. Det har varit en spännande och utmanande resa. Framför allt har det gett oss erfarenhet och ett ovärderligt kontaktnätverk inom branschen. Med anledning av omfattande kunduppdrag och omorganisering har vi valt att gå ur styrelsen inför kommande år. Vi är oerhört tacksamma för allt föreningen gett oss och vi ser fram emot att fortsätta vara en del av föreningen och följa den nya styrelsens arbete!

Sandra Kastås, grundare av Orakel PR och styrelseordförande i Svenska PR-företagen, berättar om vår insats i styrelsen:

"Systrarna Helena och Johanna Engström bidrog redan från första stund med en massa idéer till föreningen och är exceptionella doers, vilket jag älskar. Med dem kände jag mig alltid trygg att saker skulle bli gjorda och att det blev bra. De kör inget snack utan verkstad. Helena och Johanna är väldigt positiva och förutom att det har varit supertrevligt att lära känna dem så har de också hjälpt till att projektleda framtagning av en ny hemsida, bidra med kunskap kring olika system, varit med och anordnat Stora PR-priset, arrangerat frukostseminarium, skött nyhetsbrev och innehåll till sociala medier med mera. Stort tack för er tid i styrelsen, jag kommer sakna er och ert arbete! =)"

Stefan Kavsjö, vd Long Tall Sally, tidigare styrelseordförande i Svenska PR-företagen, berättar om vår insats i styrelsen:

”Om det finns en modell för att skapa energi och resultat så har ni den Johanna och Helena… Utan er insats under mina år som ordförande hade vi inte skapat de resultat som vi gjort eller haft så kul under mötena, tack till er båda och hoppas på fortsatt framgång med byrån och i livet”

Intresseanmälan

Fler blogginlägg