Helena på Vass Kommunikation med en av sina mentorer

Vi har drivit CHECK! i närmare fyra år och vi hade inte klarat att vara där vi är idag om vi inte haft våra mentorer. De betyder enormt mycket för oss och vårt företags utveckling.

Jenny Johansson, ledarskap och affärsutveckling samt mångårig egenföretagare

Vår mamma, Jenny Johansson, har varit en given mentor sedan dag ett. Vi har alltid pratat affärer och vi har stor öppenhet i vår familj vilket bidragit till att vi ofta och gärna pratar om hur vi mår, vad vi känner och vad vi vill. Med henne som mentor har det inte varit läskigt att blotta sig om svårigheter och utmaningar vi gått igenom eller klarat av att vara kaxiga när vi uppnått höga mål. Vi har alltid stöttat varandra i allt och vi är evigt tacksamma för den kunskap hon berikar oss med och för att hon pushar oss när hon vet att vi klarar mer.

Robert Hallgren, entreprenör och mångårig egenföretagare

När vi startade företaget var det på en grund där vi var helt nyinflyttade till Stockholm (vi kommer från Värmland) och kände ingen i affärsvärlden och absolut inte i denna bransch. Så vi behövde nätverka och det var då vi träffade vår outsagda första mentor utanför familjen, Robert Hallgren som driver webbyrån The Generation. Idag, drygt tre år senare har vi fortfarande ett tight samarbete. Han hade varit företagare i flera år när vi träffade honom första gången och hade ett stort kontaktnätverk. Det var tryggt att prata med Robert om våra utmaningar och behov på ett mer affärsmässigt sätt. Han har stöttat och hjälpt oss i att nå ut i Stockholm och det var en faktor till att vi lärde känna många företag i starten. Det samarbete vi inledde gjorde också att vi snabbt insåg att vi gillade att ha samarbetspartners. Det har gjort att vi idag gärna och ofta gör samarbeten med andra företag, gärna där det ger synergieffekter för både oss och våra kunder.

Rita Platzer, veteran inom PR-branschen

Under vårt fortsatta nätverkande i starten lärde vi känna Rita Platzer, en veteran inom PR-branschen och som satt i valberedningen för Svenska PR-företagen, där vi varit styrelsemedlemmar under tre års tid. Vi fann varandra och hon var en värdefull mentor en lång tid. Som nystartade var vi glada att få in jobb och vi var så glada för varje uppdrag. Det gjorde också att vi kanske arbetade mer än vi fick betalt för. Och eftersom vi inte alls hade erfarenhet från branschen visste vi inte hur mycket vi skulle ta betalt. Rita gav oss ovärderlig stöttning och pushning i den fasen. För oss handlade det också om självförtroende att tro på oss själva. Vi blev stärkta av Rita. Hon fick oss att se att vi verkligen var så pass bra som vi var och visade oss att det varken hjälper oss själva eller våra kunder om vi sliter och inte tar betalt. Vi började se över våra pris- och produktstrategier.

Eva Swartz Grimaldi, VD, styrelseledamot och utredare verksam inom kultur- och media

Med mer kött på benen fick vi in än fler förfrågningar och tyngre kunduppdrag. Redan i slutet på första året insåg vi att det skulle bli ohanterligt att ta hand om allt själva. I samma veva som vi satt med jobb upp över öronen fick vi in en spontanansökan. Vi tog ett första möte och det klaffade direkt och kort därpå hade vi anställt vår första medarbetare, Malin Ekblom. Vi kastade oss ut i något okänt utan tidigare erfarenhet av medarbetaransvar. Inom ett halvår hade vi anställt ytterligare två personer. Vi ska erkänna att det var en tuff period då det tillkom mycket ansvar. I samma period drev vår mamma en podd som heter Vardagens ledare, där hennes kontakt Eva Swartz Grimaldi gästade. Hon kopplade ihop oss och efter ett första möte gick Eva in som vår mentor. Idag, två år senare, är vi oerhört glada att vi valde att investera den kostnaden i hennes mentorskap. Eva är företagsproffs och har bland annat varit underhållningschef samt programdirektör för TV4, VD för bokförlaget Natur & Kultur och styrelseordförande för Norstedts Förlagsgrupp. Det går inte att beskriva hennes personlighet och kompetens i ord. Hon är en riktig powerkvinna med ett stort hjärta. Under dessa åren har hon hjälpt oss med personalfrågan, affärsutveckling samt personlig utveckling. Hon har ledsagat oss i våra beslut för företaget, såväl tuffa som lätta. Efter våra möten känner vi oss oövervinnerliga, och det säger väl allt!

 

Allra senast valde vi att investera ytterligare i vårt företag genom att anlita Eva och Cissi Elwin för hjälp att ta fram vår affärsplan för 2019.

Våra tankar kring mentorer

Utan våra fyra mentorer hade vi inte varit där vi är idag. ❤️

Vi är evigt tacksamma för de råd och den stöttning vi får.

Tillsammans kommer vi nå ännu längre!

  • Våga ta hjälp, du behöver inte kunna allt själv
  • Ha mentorer inom olika branscher / områden
  • Våga blotta dig när det gäller dina utmaningar och behov
  • Det är en investering i dig själv att ta hjälp av en mentor
  • Du får ett utifrånperspektiv som gynnar både dig och ditt företag
  • Du växer av att utmanas
  • Ta beslut. Är det fel beslut? Gör om gör rätt!

Intresseanmälan

Fler blogginlägg