Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Modeikonen Karl Lagerfeld hyllas världen över

Modeskaparen Karl Otto Lagerfeld föddes den 10 september 1933 i Hamburg. Under 50-talet flyttade han till modemeckat Paris och började arbeta som assistent hos modeskaparen Pierre Balmain. Där tog hans karriär fart, under sin livstid hann han arbeta för flera kända varumärken och på 80-talet startade han upp sitt egna varumärke, Karl Lagerfeld. Den 19 februari kom beskedet om att modeikonen somnat in, 85 år gammal. På sociala medier har hyllningarna flödat från olika modeikoner som bl.a. Naomi Campbell, Iman Abdulmajid, Victoria Beckham etc.

Vila i frid Karl Lagerfeld ?

Läs mer här

Veckans update

Instagram öppnar upp för ytterligare en sticker på Stories

I november förra året meddelade Facebook att de lyckats samla ihop över 1 miljard dollar via olika insamlingsfunktioner på plattformen. Att samla in pengar till välgörenhet på sociala medier blir alltmer populärt och nu verkar en liknande funktion vara på gång till Instagram. Det finns nämligen planer på att släppa en sticker-funktion på Stories för just donationer. Funktionen skulle underlätta för användare som vill vara med och bidra till både små och stora insamlingar.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Instagram, hetare än någonsin ?

Enligt rapporten Svenskarna och internet scrollar vi ca 90 meter innehåll varje dag på sociala medier. Våra flöden fylls av både intressant och överflödig information, men hur gör du som företag eller privatperson för att sticka ut i flödet?

Instagram Stories används dagligen av ca 500 miljoner användare och Instagram är den kanal som växer snabbast. På CHECK:s blogg har vi samlat de bästa tipsen på hur du lyckas med att skapa engagemang på Instagram och hur du blir proffs på Instagram Stories. Läs våra blogginlägg och låt dig inspireras!

Bli proffs på Instagram Stories
Så växer du på Instagram

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg