Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Den virtuella världens magi

Strax innan Mats fyraårsdag blev han diagnostiserad Duchennes muskeldystrofi, en ovanlig sjukdom som orsakar muskelförtvining hos främst pojkar. Med tiden blev han rullstolsbunden och skoltiden kantades av utanförskap. När Mats blev äldre fann han styrka och vänner i spelets virtuella värld, närmare bestämt i World of Warcraft (WoW) och under sitt alias Lord Ibelin Redmoore. När Mats gick bort 25 år gammal anslöt WoW-vänner från flera länder till hans begravning. De WoW-vänner som inte hade möjlighet att delta vid begravningen tände ett ljus för att hedra Mats.

Det kanske är dags att se den virtuella spelvärlden som något mer än bara en spelvärld? Trots att Mats hade få vänner i det verkliga livet levde han fullt ut. I ett blogginlägg beskriver han hur spelet har förändrat hans liv: ”Där inne spelar mitt handikapp ingen roll. Mina kedjor är brutna och jag kan välja vem jag vill vara. Där inne känner jag mig normal.”

Bild: svt.se

Läs hela artikeln om Mats här

Veckans update

LinkedIn avancerar

LinkedIn arbetar sig sakta med säkert mot att bli en mer levande plattform. För en tid sedan testade de sin version av stories och nu släpper de en funktion som tillåter live streaming, LinkedIn Live. Funktionen kommer ge användare och företag möjligheten att dela med sig av livematerial från t.ex. konferenser och produktreleaser. Vilket kommer göra det enklare att integrera med följare. LinkedIn Live släpps först för användare i USA men experter tror att övriga världen inte behöver vänta länge.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Vårstädning på Instagram ?

Förra veckan var det många större konton på Instagram som reagerade på att följarantalet hade rasat. Vissa konton tappade över 800 000 följare men ingen förstod riktigt varför. Det enkla svaret på händelsen är att Instagram hade tekniska problem. Problemet ledde till att konton raderades. Många användare hann hylla förändringen innan Instagram meddelade vad som skett, detta för att det pratades om att fejk- och trollkonton hade raderats med avsikt. Vi på CHECK! tycker också det hade varit det bästa! Vi brinner för levande sociala medier med konton som drivs av verkliga personer. Det bidrar till engagerade följare och en bättre miljö på sociala medier.

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg