Veckans Digitala Check v.8

 

Veckans räckvidd #1

Hbtq-frågor tystades ner under kongress

När Otto Drakenberg, Svenska fäktförbundets ordförande, nämnde frågor om hbtq och kvinnors rättigheter under det internationella förbundets kongress tystades han ner. Frågorna lyftes under en kongress i november och gällde Saudiarabiens värdskap för kadett- och junior-VM 2024. Förbundets vice ordförande uppmanade Otto att sluta och han överröstades av protester från fler på plats. Klippet på @dagensnyheter har fått betydligt större spridning än andra inlägg med en räckvidd på närmare 500K samt över 11 500 gilla-markeringar och 500 kommentarer.

Läs mer om detta »

Veckans räckvidd #2

Rihanna tog över showen

SSuper Bowl gick av stapeln natten till måndagen den 13 februari svensk tid och ingen kan ha missat att Rihanna tog över showen. I skrivande stund har hon över 86,5 MILJONER visningar på en Reel hos @nfl, och 33,7 samt 22,1 miljoner på andra Reels. Hennes show är omtalad ur flera perspektiv och hennes bakgrundsdansare har gett upphov till en TikTok-trend. Även teckentolken Justina Miles har fått stor uppmärksamhet med över 14 miljoner visningar och 1,4 miljoner gilla-markeringar.

Se ett av klippen här »

Veckans update

Notes + Channels på Instagram

För en tid sedan lanserades Notes på Instagram och uppdateringen rullas ut till allt fler användare. De berättade nyligen att de även kommer att lansera Channels inom kort, vilket är en funktion som syftar till att användarna ska kunna stärka kontakten med sina följare. Det är en chatt där följarna kan bjudas in och reagera på meddelanden och delta i omröstningar.

Läs mer om Channels »

 

Veckans spaning

Minivloggar på sociala medier

Minivloggar är något som har slagit stort på sociala medier det senaste året. Att lägga till en voiceover gör det där lilla extra då det gör innehållet än mer autentiskt, personligt och levande. När vi på CHECK! gör en voiceover använder vi oss antingen av vår poddutrustning eller appar på mobilen. I vårt senaste poddavnitt pratar vi mer om det och hur vi kan göra förflyttningen till att företag kan använda minivloggar för att ge en ökad inblick in i företaget.

Hör oss prata mer om minivloggar »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg