Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Åt vilket håll är vi påväg?

Under torsdagskvällen nåddes vi av nyheten om att en höggravid kvinna tillsammans med sitt femåriga barn blev avvisade från tunnelbanan vid Hötorget efter en biljettkontroll. Klipp från händelsen har snabbt spridit sig på sociala medier och tyvärr ser vi liknande händelser alltför ofta nuförtiden. Vi på CHECK! har frågat oss hur och när det började gå så ofattbart fel? Vakterna ska finnas för alla medborgares trygghet på offentliga platser, men vad händer med tilliten nu?

Lovette Jallow har haft daglig kontakt med kvinnan och hennes familj sedan händelsen. Det är inte första gången Lovette bli kontaktad då hon driver Instagramkontot action4humanity_se som syftar till att upplysa om bl.a. alla människors lika värde. Läs mer om Lovette via länken.

Bild: svt.se

Läs mer här

Veckans update

Plattformar kopplas samman

Facebook arbetar med en ny funktion, de vill underlätta interaktionen mellan apparna Messenger, Instagram och WhatsApp. Det innebär att användarna ska ges möjlighet att integrera genom meddelanden i apparna. Uppdateringen kommer underlätta för att dela innehåll till vänner som kanske finns på en annan plattform. Funktionen är under utveckling och beräknas vara klar i slutet på året eller i början på nästa år.

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Instagram Stories ? Quiz

Sedan länge har quizapparna gett oss chans att utmana och umgås med varandra utan att vara på samma plats. Ett rykte säger att Instagram är nära att släppa ett alternativ för quiz i Stories. Funktionen skulle innebära ytterligare ett kreativt sätt att interagera med följare. Visste du t.ex. att Instagram Stories används av ca 500 miljoner människor varje dag? Vi på CHECK! tror att quiz och andra spel på sociala medier kommer synas allt mer framöver.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg