Veckans snackis

Musikhjälpen 2019 samlade in över 50 miljoner kronor

Musikhjälpen är över för i år, och 2019 landade produktionens insamlade summa på 50 572 139 kronor. Temat “Sex är inte vapen” skapade stort engagemang runt om i Sverige. Under de sex dagar som Musikhjälpen direktsänt från “Kärlekens torg” i Västerås har 642 309 insamlingar i någon form ägt rum. Såhär i juletider uppmanar vi på CHECK! alla att skänka en extra tanke, krona eller något övrigt du kan avvara till de personer som kanske behöver det som mest. 

Läs mer här

Veckans update

Instagram lanserar grupp-stories för digitala vänner

Instagram utvecklar sin story-funktion ytterligare! Nu lanserar appen så kallade “grupp-stories” (group stories) som möjliggör för digitala vänner att dela och skapa stories tillsammans. Uppdateringen är anpassad för Instagrams gruppchatter. Instagrams förhoppning är att uppdateringen ska skapa ytterligare engagemang och interaktion bland användarna. 

Läs mer här

Veckans spaning

CHECK!:s spaning om digitala trender 2020

Plattformen Pinterest är i stort sett ledande när det handlar om folks sökande efter inspiration. Nu har de tagit tillvara på detta och har sammanställt en lista på kommande trender. Att Pinterest kan göra detta menar de beror på att de svart på vitt ser vilka pins (det vill säga vilka bilder) som deras användare sparar ner. Detta gör en kartläggning av kommande trender relativt sanningsenlig. Högt på listan av vad deras användare sparar ner är hållbara restips. Kul, tycker vi på CHECK! Vi på CHECK! har även sammanställt en egen spaning med kommande trender, men har breddat konceptet och inte enbart fokuserat på vad som är visuellt populärt i den digitala världen. I vår trendspaning kan du läsa om vilka kommunikationssätt som kommer vara viktiga att ha koll på inför det nya året!

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg