Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Var ska ni ställa er julgran?

Det är en fråga som börjat dyka upp i många hem. Om ni ska testa att ställa julgranen i alla rummets utrymmen har ni snart barr överallt. Men som med allt annat nu för tiden finns det en app för det jobbet.

Vid det här laget känner de flesta till IKEAs AR-app IKEA Place som lanserades tidigare i höst. Inför jul har de slängt in ett gäng julgranar i appen för att alla där hemma ska kunna bestämma var granen ska stå innan den ens har anlänt. Klicka in på länken för att se lanseringsfilmen. Om ni inte vet var er julgran ska stå, ladda ner och testa appen helt gratis.

Läs mer om appen här

Veckans update

Tester på Instagram

På Instagram testas nya uppdateringar för fullt. Något som troligtvis alla Instagram-användare gått och väntat på är en “Regram”-knapp. Den testas just nu i vissa målgrupper och blir det ett lyckat resultat finns den snart tillgänglig för alla, bra va??

Andra saker som också testas är bland annat GIFs på Insta Stories, en “close friend list” att skicka stories till, highlight av stories så att de varar i mer än 24 timmar och möjligheten att kunna följa hashtags. Det blir spännande att se vad som håller hela vägen.

Läs mer om uppdateringarna här

Veckans spaning

#MeToo, en förändring i samhället?

Det är få branscher som inte har egna upprop med namnunderskrifter och hashtags när det gäller #MeToo-rörelsen idag. Rörelsen har varit igång och en Novus-undersökning på uppdrag av SVT visar att 7 av 10 svenskar tror att rörelsen kommer att leda till en förändring i samhället. Av 1022 tillfrågade svarade 67 procent av männen och 72 procent av kvinnorna “ja”.

De som har störst förtroende till att rörelsen ska leda till en förändring är storstadsbor, medan Sverigedemokraternas väljare har minst förtroende. 62 procent av de som svarade “nej” menar att #MeToo-rörelsen inte leder till en förändring på grund av att sexuella trakasserier är ett djupt rotat samhällsproblem.

Läs mer om undersökningen här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg