Veckans Digitala Check v.48

 

Veckans räckvidd #1

Snön spred sig i Stockholm och på sociala medier

För drygt en vecka sedan var det snökaos i Stockholm med stora mängder blötsnö. Den tunga snön gjorde att träd och grenar bröts av och det spreds sig snabbt på sociala medier.

Läs mer om snökaoset »

Veckans räckvidd #2

Börje Salming har gått bort

Ishockeylegendaren blev 71 år och han fick nyligen uppleva storslagna hyllningar i både Toronto och Sverige. Våra tankar går till Börje Salmings anhöriga. Hans familj har startat Börje Salmings ALS-stiftelse, som syftar till att främja medicinsk vetenskaplig forskning för att öka förståelsen och förbättra behandlingen av ALS.

Veckans update #1

Nya verifieringar på Twitter

Under november har Twitter haft problem med en ny betaltjänst för verifiering av konton (den blåa bocken). Användarna har kunnat köpa en verifiering för 8 dollar i månaden och det mynnade ut i flera falska konton på plattformen som hävdade att de var kända företag/personer. Twitter har därför pausat betaltjänsten och gått ut med att det kommer att införas ett nytt system med tre varianter av verifiering; guld för företag, grått för myndigheter och blått för individer. Dessa kommer inte att kunna köpas.

Läs mer om detta »

 

Veckans update #2

TikTok Shop

YouTube har genomfört en uppdatering som ökar möjligheten för intäktsgenerering via Shorts. Funktionen innebär att kreatörer kan tagga produkter i sina Shorts-klipp, likt den lösning som TikTok tidigare har implementerat. Utöver det har de utökat musikmöjligheten till uppåt 60 sekunder på Shorts-klipp.

Läs mer om intäktsgenerering via YouTube Shorts »

 

Veckans spaning

Trender på sociala medier 2023

Det är dags för vår årliga trendspaning inför nästkommande år på sociala medier! Vi har pratat om det många gånger förr men vi vill än en gång betona vikten av att vara autentisk på sociala medier. Växande appar såsom BeReal tyder på att vi är många som efterfrågar en ofiltrerad vardag på sociala medier. Vi ser en pågående beteendeförändring och det återstår att se hur det ter sig på sociala medier. Utöver det har vi metaverse – virtuella världar där vi kan mötas oberoende av var vi befinner oss i världen. En spännande utveckling!

Hör oss prata mer om trender på sociala medier 2023 »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg