Veckans snackis

Orange day – FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor

FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor infaller den 25 november och myntades av UN Women. Organisationen har även startat kampanjen Orange Day – som uppmanar hela världen till att manifestera mot kvinnovåldet. Den ljusa och optimistiska färgen ska symbolisera en värld utan kvinnovåld. I Sverige lyftes Orange Day av Mathilda Lundin samt ett gäng inspirerande kvinnor. 

CHECK!:s hjärta bultar hårt för detta ämne och uppmanar till diskussion och medvetenhet kring våldet mot kvinnor. Tillsammans kan vi jobba mot en bättre värld!

Läs mer här

Veckans update

Facebook testar "favoritlista" 

Facebook testar en ny funktion när det kommer till att dela stories. Istället för att dela en story med hela din digitala vänskapskrets kan du nu skräddarsy så kallade favoritlistor – som kan bestå av en mindre grupp digitala vänner. Instagram har sedan tidigare en liknande funktion, där användarna kan välja att skapa en “nära-vänner-lista”.

Läs mer här

Veckans spaning

Årets julklapp 2019 – mobillådan!

För trettioandra året i rad presenterar HUI årets julklapp. Klappen ska antingen spegla tiden vi lever i, ha väckt debatt under det gångna året eller ha sålt uppseendeväckande bra. Årets julklapp 2019 är mobillådan – en låda där du kan “parkera” mobilen för att lättare hitta en balans i ditt mobilanvändande.

Vi på CHECK! tycker att det är bra att då och då tänka över sin användning av mobil och sociala medier. Behöver du hjälp på traven för att kunna lägga bort mobilen? Läs vårt inlägg om sociala mediedetox här! Kanske är det något att applicera under kommande julledighet?

Bild: TV4

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg