Veckans Digitala Check v.47

 

Veckans räckvidd 

Zack och Cody’s middag på Gigi’s

För 15 år sedan sändes Disney Channel-serien ”The Suite Life on Deck” där rollfigurerna Zack och Cody skulle boka bord på ”Italiens bästa restaurang”. Kocken svarade; – Jag skulle kunna klämma in er vid 19.30… Den 16 november 2023. De svarade uppgivet att det var 15 år fram i tiden och att de kanske inte var sugna på italiensk mat just den dagen. Förra veckan var det alltså dags för den stora dagen och det uppmärksammades ordentligt på sociala medier! Skådespelarna överöstes med kommentarer där det skrevs att de inte fick missa bokningen och “Hoppas ni är sugna på italienskt!”. @disneychannel publicerade klippet på sin TikTok och den har över 30,8 miljoner visningar och 4,5 miljoner gilla-markeringar! Otroliga siffror i jämförelse med övriga klipp!

Se klippet här »

Veckans update 

Instagram lanserar nya verktyg för Reels och Stories

Meta är i full gång och lanserar uppdatering efter uppdatering, framför allt med fokus på Reels och Stories. Det är nya filter, nya ljudfunktioner, uppdaterade typsnitt, möjligheten att addera memes med ljud och bättre överblick över dina utkast. De har även utökat statistiken med siffror över antal repriser.

Läs mer om uppdateringarna »

Veckans spaning

Gör företaget mänskligt

Enligt en analys gjord av Meta fick Reels med mänsklig närvaro 25 % högre CTR. Sedan vår start 2015 har vi pratat om att göra företag mänskliga genom att ha med människor i innehållet. Låt medarbetarna vara ansiktet utåt på kanalen och lyft upp företagets kompetens genom att låta dem berätta sin historia. Det skapar engagemang och delaktighet samt förstärker känslan av tillhörighet. Intervjua befintliga medarbetare, anordna takeovers på Stories och var transparenta gällande uppdrag för att låta följarna lära känna er. Vi på CHECK! sätter alltid människan i fokus för att skapa genuint och intresseväckande innehåll!

Employer branding på sociala medier »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg