Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

TV4 ligger risigt till

Det har varit en stor uppståndelse kring Martin Timell och huruvida TV4 har vetat om de sexuella trakasserier han anklagats för. Hashtaggen och upproret #metoo har tagit hårt på TV4:s varumärke. Mätningar baserat på uppmärksamhet och rykte har visat att det verkligen går utför för TV4. Avslöjandet av Martin Timell var så pass tidigt i #metoo-kampanjen vilket gjorde att TV4 blev en slags symbol för det hela.

Programmet Äntligen hemma är borta för gott men kommer TV4 att kunna bygga upp sitt varumärke efter detta?

Läs mer om TV4 här

Veckans update

Följa hashtags – en stor fördel för företag

Snart kommer Instagramanvändare inte bara kunna följa personer och företag utan även hashtags. Intressanta ämnen och heta trender blir lätt att följa i sitt flöde. För företag kan detta vara en stor fördel. Genom att se vilka hashtags som är populärast kan företag anpassa sina inlägg efter det och bredda sin räckvidd. Både vi och andra företag ser fram emot denna uppdatering. Det kommer att bli enkelt att hoppa på trender och att använda sig av rätt hashtags.

Bild: wersm

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Veckans gäst

Denna veckan gästas Veckans Digitala Check av Maria Gester, en av CHECK!:s många inspirationskällor. Maria jobbar med sociala medier på Biz Media. Hon benämner sig själv som “internetnörd” då hon alltid varit intresserad av den världen. 2007 gick hon med i Facebook och fick upp ögonen för sociala medier.

Marias två bästa tips

  • Våga sticka ut
  • Testa mer

Kolla på veckans avsnitt för att höra mer om Maria!

Se veckans avsnitt här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg