Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Reklamfri yta

I fredags var alla på helspänn inför den viktiga matchen mellan Sverige och Italien. Det här är såklart en högtid för alla spelbolag då fansen gärna tippar resultaten. Unibet köpte med hjälp av byrån Cohn & Wolfe upp Stureplans reklamyta och gjorde den “reklamfri”. På skylten stod det “Reklamfri yta, fullt fokus på matchen” och bredvid var det en nedräkning till matchstart. Fyndigt med tanke på att Unibet själva brinner för sporten – av spelare för spelare.

Sverige gick vidare till VM – STORT GRATTIS!!

Läs mer om reklamen här

Veckans update

Insta Stories tillåter gamla bilder

Denna uppdateringen har vi väntat på! Tidigare har bilder och filmer som laddats upp på Insta Stories fått vara max 24 timmar gamla. Nu finns ingen gräns… det är bara att scrolla i bildbiblioteket och välja fritt. Datumet då bilden togs kommer automatiskt upp på Insta Stories när den väljs men det går att ta bort så ingen ser. Detta innebär en stor fördel för företag och varumärken. Kampanjer kan förberedas i tid och publiceras när det är dags.

Bild: SocialMediaToday

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Entreprenörernas morgonrutiner

Hur startar du din morgon? Hoppar du upp ur sängen eller ligger du och drar dig så länge du kan? Vad har de kända entreprenörerna för morgonrutiner? Tesla-grundaren Elon Musk sover inte mer än sex timmar per natt och stiger upp tidigt för att svara på viktiga mail. Det är inte helt överraskande att det första Facebook-grundaren Mark Zuckerberg gör på morgonen är att kolla mobilen. Hans tvååriga dotter har fått honom morgonpigg och därför brukar dagen fortsätta med ett träningspass. Steve Jobs brukade titta sig i spegeln på morgonen och fråga sig själv: “Om det här var den sista dagen i mitt liv, skulle jag vara nöjd med det jag kommer att göra idag?” Var svaret “nej” för många dagar betydde det att något behöver förändras.

Läs mer om morgonrutinerna här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg